Ahmet Metin Genç; Siyaset iddialı olmayı gerektirir

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, temayül yoklaması sırasında Haber61’e konuştu.

Ahmet Metin Genç; Siyaset iddialı olmayı gerektirir

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı içim Temayül heyecanı yaşanıyor. Temayül yoklamasına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç parti binası çıkışında Haber61 mikrofonlarına konuştu.

Genç “Siyaset iddia işidir iddialı olmayı gerektirir.” diyerek açıklamalarda bulundu.

Genç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Partimizi bir kongre sürecinde evvela asıl olan partimizin milletimizin kurduğu geçirdiği süreçlerde partimize yakışan bir kongre yapmak. Daha sonra ise şuan genel merkezimizin verdiği karar doğrultusunda benimde kanaatimce bu görevi başarıyla yürütmüş olan Haydar Revi bey başka bir göreve atanması takdir edildi. Hemen akabinde partimizin geleneklerinde olan temayül yoklaması yapılıyor. Ak partinin göreve talip olması noktasında olan ilgi alakası beni sevindiriyor. Birçok partili arkadaşımız bu göreve talip oluyor. Bunlar önemli ve güzel şeyler. Demek ki hala umut hala bizim partimizde. Partideki aday adaylarını uzlaştırıp bir adayla seçime girmek bir demokrasidir. Ama beni sevindiren ne kadar aday çok aday olması.

Ben 28 yaşında partiye il yönetici olarak girdiğimde 1 yıl sonra başkan olacağımı bilmiyordum. Bu iş bir yolculuk dava olarak görmek lazım. Ülkemizin yüz yıl sonra yeniden daha büyük bir iddia ile ortaya çıkması için vazgeçmeyen iddialı insanlar olması lazım. Belki kısa vadede talep ettiğimiz görevler olmayabilir ama durmayı beklemeyi bilmek vazgeçmemek lazım. Siyaset iddia işidir iddialı olmayı gerektirir.

Başarılı bir il başkanımız var ondan bayrağı alacak başkanımızın da kucaklayıcı şekilde hareket eden bir yönetim anlayışını ortaya koyacak. Bayrağı daha da yukarıya taşıması lazım. Trabzon için sivil toplum örgütleriyle de iyi ilişkiler kurabilecek, basınla, diğer partilerle ve partililerle iyi ilişkilerde olması lazım.

2001 yılında Saddam’ın sarayında oturan bir Amerikalı subay vardı, şuanda kendi saraylarında onlar nezdinde protestocu diyorlar ama onlar devrim için ortaya çıktı, aynı duruma düştü. Zulm ile abad olunmaz. Zulm ile abad olanın ahiri berbat olur. Böyle dünyanın gündemine gelirsiniz. Hani dünyanın lideriydi işte bu duruma düşersiniz. Bütün insanlığı esas alan bir anlayışla hareket edilmesi lazım. 10 sene sonra Çin ABD’nin epeyce önünde olacak. Kendi yönetim anlayışlarının sonucudur bu. İnsanlarda patlama oluyor. ABD tıpkı AB gibi dağılma sürecine gidiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler