Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Muhtarlar Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

Trabzon Muhtarlar Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu’na katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Hizmet etmek üzere seçilmiş bir belediye başkanı olarak kıymetli muhtarlarımızla makamdan ari bir mesai birlikteliği yaptık. Hakikaten 2014 yılından itibaren 27 kez muhtarlarımızla bir araya geldik. Bundan dolayı da büyük bir gurur duyuyorum. Biz yetkiyi halktan aldık. Şahsa verilmesi itibarıyla da muhtarlarımıza verilen desteği çok daha değerli görüyorum.” dedi. 

Bekir Aktürk yeniden başkan seçildi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Muhtarlar Federasyonu’nun 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. 

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

“MUHTARLIK SEÇİMİ İTİMATIN GÖSTERGESİ”

Siyasi partilerden ayrı olarak muhtarlığın şahsa oy verilerek seçim yapılması nedeniyle çok önemli bir müessese olduğunu belirten Başkan Genç, “Çok önemli bir müessese muhtarlık. Seçilmiş bir makam. Ama ben şu anda belediye başkanı olarak huzurunuzdayım ya da bir milletvekili vekillik sıfatıyla huzurunuzda. Ama ben de bir milletvekili de partisiyle beraber seçilmiş bir makamda bulunuyor. Muhtarlığın bu anlamda çok daha değerli bir özelliği var. İsmiyle seçilmiş makamda. Bunun daha büyük bir anlamı ve değeri var. O nedenle muhtarlık çok önemli seçilmiş bir makam ve çok güzel bir meslek. Çünkü şahsen size duyulan itimadın göstergesidir bu durum. 1 Nolu Beşirli Muhtarımız Muhittin Eyüpoğlu 25 yıldır seçilmiş bir muhtarımız. Eğer bir mahallede muteber kişiyseniz o sizin şahsınıza duyulan itimattan kaynaklanır. Bu manada siyasi görüşlerin üstünde de olduğu için de çok daha değerli bir makam.” dedi.   

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

“MUHTARLAR MAHALLELERİN BÜTÜN SORUNLARIYLA İLGİLENİYOR”

Muhtarlarla birlikte mesai birlikteliği anlayışı doğrultusunda mahallere bugüne kadar çok güzel hizmetler yaptığını dile getiren Başkan Genç, “Hakikaten çok değerli mesai arkadaşlarımız var. Çok değerli mesai birlikteliği yaptık. Biz de hizmet etmek üzere seçilmiş bir belediye başkanı olarak kıymetli muhtarlarımızla makamdan ari bir mesai birlikteliği yaptık. Hakikaten 2014 beri 27 kez muhtarlarımızla bir araya geldik. Bundan dolayı da büyük bir gurur duyuyorum. Biz yetkiyi halktan aldık. Şahsa verilmesi itibarıyla da muhtarlarımıza verilen desteği çok daha değerli görüyorum. Mahallelerimize çok güzel hizmetler yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bir muhtar mahallenin bütün sorunlarıyla çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, hepsiyle ilgileniyor. Bundan sonra da aynı anlayışla birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

“BU MÜCADELEYE DESTEK OLMALIYIZ” 

Başkan Genç, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Bekir Aktürk’ün desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Bekir Aktürk’ün konfederasyonda milli birlik gücünü temsil ettiğine vurgu yapan Genç, şöyle konuştu: “Ne mutlu bize ki, bu konfederasyonun başkanı da mesai arkadaşımız Bekir Bey...  Bütün bu çalışmalar, bütün bu hizmetler Cenabı Allah’ın takdiriyle oluyor. Geride güzel anlar kalıyor, güzel hatıralar kalıyor. Çok güzel hizmetler, izler bıraktı muhtarlarımız. Yarın bu güzel hizmetler emin olun ki, takdirle, saygıyla anılacaktır. Yaptığımız işin nihai anlamı bu yoksa makamlar, mevkiler gelip geçecek. Bizden önce de muhtarlar, belediye başkanları vardı, bundan sonra da olacak. Bu işler böyle devam edip gidecek. Bu genel kurulun çok hayırlı çalışmalara zemin hazırlamasını temenni ediyorum. Bekir Bey himayesinde yapılacak olan konfederasyonlar genel kurulu için de hayırlı olmasını diliyorum. Bekir Bey ve arkadaşlarının bu mücadelesini hakikaten destek olmalıyız. Bir sivil toplum veya kamu hizmeti niteliğinde olan 52 bin üyesi olan büyük bir konfederasyon.  Biz de elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. İnşallah akabinde yapılacak konfederasyon seçimlerinde de bütün gayretimizi ortaya koyalım. Bekir Aktürk Bey’e ve içinde bulunduğu milli birlik gücümüzü, bir diğer yandan bizim yöremizin insanı olması hasebiyle de aynı anlayışla konfederasyon seçimlerini de tamamlarız diye düşünüyorum. Ve genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” 

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

Muhtarlar adına genel kurulda bir konuşma yapan 1 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Muhittin Eyüpoğlu ise, “Genel kurulumuzun bölgemize, Trabzonumuza, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Birkaç gün önce ülkemizde meydana gelen sel ve yangın felaketlerinde vefat eden kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.  

Genel kurulda Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanlığı’na tekrar aday olan fakat kovid-19 temaslısı olması nedeniyle genel kurula katılamayan aynı zamanda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı olan Bekir Aktürk, tekrar Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

Ahmet Metin Genç: “Muhtarlık seçimi itimadın göstergesi”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber