Ahmet Metin Genç: "Kirli emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediler"

Başkan Genç’ten 12 Eylül mesajı!

Ahmet Metin Genç: "Kirli emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediler"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

“KİRLİ EMELLERİNDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEDİLER”

Bütün darbeleri vesayet odakları ve statükocuların girişimi olarak niteleyen Başkan Genç, darbelerin bir iç ayağı bir de dış ayağının olduğunu kaydetti. Darbeleri mazur ve masum göstermenin Türk Milletine yapılmış en büyük hakaret olduğunu belirten kaydeden Genç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin çok partili demokratik yaşama geçtiği günden beri iktidarı elinde bulundurmak isteyen bir avuç vesayet odağı illegal yollardan her zaman devletin yönetimini ele geçirmek istemiştir. Darbe, muhtıra, postmodern darbe vb. girişimlerle demokrasiye ihanet eden bu odaklar, kirli emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemişlerdir. Milletimizin öz değerleri ve benliğiyle her daim kavgalı olan bir avuç güruh her zaman olduğu gibi en uygun zamanı, kendi tabirleriyle de ‘şartların olgunlaşmasını’ beklemiştir. Dış destekli 12 Eylül darbesini 1970’li yıllarda CIA’nin Türkiye Şefi olan Paul Henze, ABD Başkanı Jimmy Carter’a “bizim çocuklar başardı” diye haber vermişti. Bu da gösteriyor ki, darbelerin bir dış ayağı bir de iç ayağı vardır. En son yaşadığımız hain FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi de hepimizin malumu olan bu çevrelerin desteğiyle milletimizin iradesine yapılmış en büyük ihanet girişimlerinden sadece bir tanesidir. Her ne saikle yapılıyor olursa olsun, darbeleri mazur ve masum göstermek devletimize ve milletimize yapılmış en büyük hakarettir.  Demokrasiye, yani milletin iradesine hiçbir zaman saygı duymayan, ülkenin asıl sahibi olarak kendilerini gören bu zihniyetin demokrasimizde açmış olduğu derin yaralar bugün hâlâ daha varlığını sürdürmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

“TÜRK MİLLETİ ASLA GEÇİT VERMEYECEK”

Mesajında yapılan bütün darbelerden en büyük zararı Türk milletinin gördüğünü dile getiren Başkan Genç, “Türkiye’nin daha da güçlenmesini, kendi ayakları üzerinde durarak, milli menfaatlerine uygun bağımsız politikalar yürütmesini istemeyen dış güçlerin de desteğini alan vesayet odaklarına karşı elbetteki mücadelemizi sürdüreceğiz. Asıl amaçları ülkenin kaynaklarını sömürmek isteyen bu vesayet odaklarının girişimlerinden biri olan 12 Eylül darbesi milletimizin vicdanında çoktan mahkûm edilmiştir. Türk milletinin büyük acılar yaşamasına neden olan, yargısız infazlarla genç, yaşlı birçok insanın hayatına mal olan, demokrasimizi kesintiye uğratan, adaleti ortadan kaldıran, anayasayı ve kanunları rafa kaldıran 12 Eylül darbesini ve onun müsebbiblerini asla unutmayacağız. Darbecilerin asla vatan ve millet derdi olmamıştır. Onların asıl hedefleri kendilerine imtiyazlar tanıyıp, ülkenin ekonomik kaynaklarını sömürerek milletten kopuk, ayrıcalıklı yaşamlarını sürdürmektir. Dış güçlerin ülkemizdeki gönüllü taşeronluğunu da üstlenen bu cuntacı ve darbeci zihniyetten en büyük zararı her zaman yine Türk milleti görmüştür. Başlarında Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve cuntacı askerlerin bulunduğu 12 Eylül darbesi demokrasimize vurulmuş en büyük prangalardan biridir. Milletimiz bütün darbeleri ve darbecileri olduğu gibi 12 Eylül darbesini ve darbecilerini bugün lanetle anmaktadır. Darbelerden ve darbecilerden çok çekmiş olan Türk milleti, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bir daha bu yollara tevessül edenlere asla geçit vermeyecek, müsamaha göstermeyecek ve hadlerini bildirecektir.” cümlelerine yer verdi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler