Ahmet Metin Genç: "Bize hak hukuk öğretmeye çalışanlar..."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Haber61 TV'ye açıkalmalarda bulundu.

Ahmet Metin Genç: "Bize hak hukuk öğretmeye çalışanlar..."

HABER61 - HABER SERVİSİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Eğitim Bir-Sen'in eğitimcilere vermiş olduğu kahvaltı ve sohbet toplantısında vatandaşlarla buluştu.

Haber61 TV mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Ahmet Metin Genç, "Bu günü kutlama olarak değerlendirmemek lazım. Bu günü 1857 yılında yaşanan hadiselerdeki kadınları anma olarak, bir farkındalık oluşturmak amacıyla, kadınlarımızın, haklarını, toplumdaki statüleri, özgürlüklerini korumak açısından bakmak lazım. O nedenle önemsiyorum. Geldiğimiz noktada ülkemizde de hala kadına şiddeti konuşuyoruz. O şiddete maruz kalan kadınlarımız için yasa gereği Sığınma Evleri yapıyoruz. Ben buna çok üzülüyorum. Empati yaparak düşünürsek kadın bir tehditten kaçıyor." ifadelerini kullandı.

BİZE HAK HUKUK ÖĞRETMEYE ÇALIŞANLAR...

"Hak hukuk konusunda bize nutuk atan Avrupalılar'ın Suriye'de, Irak'da kadınların şiddete maruz kaldığında nasıl duyarsız kaldıklarını görüyoruz. Bize hak hukuk öğretmeye çalışanların duyarsızlığını görünce, kendi muhasebemizi yaparak, kendi değerlerimizle, inancımızla bunların üstesinden gelmeliyiz. Biz ancak bu sorunları kendimiz çözebiliriz. Avrupa'da kadının durumu ile biz daha ilerideyiz. Çünkü bizim medeniyetimiz merhamet medeniyetidir. İnancımızın ve merhametimizin değerleri geçmiştede tüm yeryüzünde ispatladık. Aşabiliriz sorunları.Bir cenaze namazında hoca, lütfediyor ve kadınlar cenaze namazına katılıyor. Lütfetmese orada kadınlarımız cenaze namazı kılamayacaklar. İslamada bazı kötü örnekler taşımışız. Bize göre İslam evreseldir, tüm zamana hitab eder. Yasal olarak yapmamız lazım ama, inşallah sığınma evi yapmaya ihtiyaç duymayan bir belediye oluruz. Kadını ile erkeği ile eşit hür, ekonomik özgürlüğü elinde olan bir halkımız olur. Bizim de sorumluluğumuz var."

15 Mart'ta proje tanıtım toplantısında kadınlar ile ilgili projeniz var mı sorusuna Genç, "Biz yeni dönemde kadınlarımıza bir yaşam alanı tesis etmek istedik. Sadece yüzme havuzu değil, özgür olabilecekleri bir alan olmalı. Çünkü onlar herşeyi düşünüyorlar. Böyle bir proje hazırladık fakat hayata geçiremedik. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ve Başkan Adayımızla da paylaştığımızda da bu projeyi görünce ço mutlu oldum. Kendi projelerine de eklemişler. Hasta bakan kadınlarımız var. Onlarla ilgili hastaneye geldiklerinde onları bırakabilecekleri bir yer, kendi ihtiyaçarını rahat bir şekilde karşılayabilecekleri bir yer talebi de var. İnşallah onu da hayata geçiririz. Yaşlılarımıza evde bakım hizmeti ne kadar talep olursa inşallah karşılarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber