Ahmet Metin Genç 3. yılını değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlediği basın toplantısında başkanlık görevinde bulunduğu 3. yılını ve Ortahisar için yapılan projeleri değerlendirdi.

Ahmet Metin Genç 3. yılını değerlendirdi

Haber61 / Haber Merkezi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, düzenlediği basın toplantısında, başkanlık görevinde bulunduğu 3 yıllık süreçte planlanan, hayata geçen ve hayata geçiremedikleri projelerle nedenlerini anlattı.


Ahmet Metin Genç'in açıklamalarından önemli satır başladı...

"Bugün itibariyle 327 bin 701 nüfusa sahip 232 km karelik bir ilçeyiz. Kurulum ve kurumsallaşma çalışmalarımız devam ediyor. Bu işler anında olmuyor. Belediye hizmet binamızın olmaması ciddi eksikliktir. Göreve geldikten sonra çalışma ve arayışlarımızı sürdürdük. Zağnosun 4. etabını 60 milyon bedelle TOKİ'den satın aldık. Ortahisar kimliğimizi ortaya koyacak bir hükümet konağı, belediye binamız ve burada oluşacak bir yaşam alanı ve güneydeki etap çalışmalarına uygun olarak 4. etaba Zağnos deresini yüzeye çıkartacak proje hazırladık ve belediyeyle ilgili kısmının ihalesini yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde güzel bir temel atma merasimi olacak. Buna eş zamanlı oalrak çocuk yuvasının bulunduğu olmak üzere kamulaştırma işlemi yapılan binaların yıkımı devam ediyor. Bu alanı ticaret odasının arkasındaki yola kadar indireceğiz. Hem hizmet binası hem ayrı meydan oluşturacağız hem Zağnos deresini yüzeye çıkartan projeyle güzel bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Altyapımıza 11 milyonluk yatırım yaptık ve ayrıca makine parkı eksiğimizi tamamladık." 


PELİTLİ'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesini Büyükşehir Belediyesinden devraldık. Yıkımı ile bizzat ilgilendik. Bu alana 41 adet iş yeri ve orada bulunan camimizi yapmak suretiyle gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Şuan da caminin bulunduğu etabın birinci kısmı çalışmaları devam ediyor.

TÜNEL AKVARYUM'DA SON DURUM

Tünel Akvaryum ismiyle beraber şehrimizde turizm trendinin yükselmekte olduğu son zamanlarda ayrı bir cazibe merkezi çekim merkezi emsallerinin Antalya, İstanbul, Ankara’da bulunduğu yüzey üzerinde bulunan akvaryum tarzını tünel içerisinde kazandırmayı düşündük.Kale Parktan Atapark’a kültür turizm aksı düşündük. Deniz şehri olan Trabzon’da, hem ülkemiz etrafındaki denizlerin, hem de okyanus türlerinin oluşabileceği konseptle beraber Tünel Akvaryum projesi tamamladık. Hem jeolojik hem de arkeolojik çalışmalarımızda mesafe aldı.Jeolojik etütler kısmı devam ediyordu. O çalışmalar tamamlandı. TOKİ, 1 ay önce o alanı Ortahisar Belediyesine tahsis etti. Şuna da eş zamanlı olarak uygulama projemizi yapıyoruz. Uzun periyotta gidiyor işler. Burası sit alanı, koruma alanı olması nedeniyle, koruma kurulunun onayıyla çalışmaları sürdürüyoruz. Bize tahsis edilen giriş ve çıkış koridorlarının hangi alanında bu tünelin olabileceği noktasında koruma kurulu onayı erir, biz de onaylayarak TOKİ nezdinde adım atacağız.

EĞİTİM, ALTIN KAPLAMA YOL YAPMAKTAN ANLAMLIDIR

Biz belediye olarak altın kaplama yol yapmaktan ziyade, bu şehrin bir çocuğunun yetişmesine katkı sağlamak çok çok anlamlıdır. Eğitime sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Gölçayır’ta Tema parkı düşüncemiz vardı. Bu projemizi de İpekyolu Projemiz dahilinde gerçekleştireceğiz. Gerçekleştiremediğimiz 2 tane proje var elimde. Seçim zamanında Trabzon'un en güzel alanlarında bir tanesi olan Boztepe'yi kendine özgü daha güzel hale getirelim dedik. Şu an biraz dağınık görüntü var, onları güneş kule ile birleştirelim iki işi birden yapmış olalım. Seyir terası şeklinde bir balkon oluşturalım içerisine tarih müzesi koyalım diyerek Boztepe’nin daha güzel görüntü alması için düşüncelerimizi seçimden önce vatandaşlarla paylaştık. Ancak alanın Milli Savunma Bakanlığı onayı olmaksızın belediyemize tahsisi mümkün değil. Girişimlerden netice alamadık. Eğer netice alabilirsek bu düşüncelerimizi yapmaya hazırız. Taşınmazın tahsisi gerçeklemediği için adım atamadık.

KADINLARA YÜZME HAVUZUNU BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR!

​Bayanlara yüzme havuzu bizim projemizdeydi.. Meclis kararı aldık. Büyükşehir Belediyesine yaptığımız müracaatta kendilerinin tarafından yapılacağını, meclis kararı bulunduğu gerekçesiyle bu projemizi icra edememiş durumdayız.  Böyle bir cevap var, inşallah Büyükşehir Belediyesi bu konuda adım atar.

TRABZON'UN SPOR ŞEHRİ OLDUĞUNU GÜNDEMDE TUTALIM

2016 yılında Dünya Okul Sporları Olimpiyatları Trabzon’da yapıldı. Trabzon olimpik şehir haline büründü. Bu sıfatı gündemde tutmak lazım. 2007 yılında bu şehirde Yaz oyunları, 2011 yılında Gençlik olimpiyatları, 2014’de aynı şekilde.. Bu şehrin olimpik sporlarda alt yapısının olduğunu ifade etmek ve gündemde tutmak zorundayız.


KEMERALTI'NIN İLK ETABI YAZ MEVSİMİNDE BİTECEK

Kemeraltı Çarşısı'nda çalışma başlattık. Birinci etabını ihale ettik. Birinci etabı bu yaz bitirip teslim alacağız. Ve oraya giren vatandaşımız veya ziyaretçimiz daha sağlıklı daha huzurlu bir şekilde alışverişini yapacak. Bunun ciddi bir kazanım olacağını düşünüyoruz Trabzon’a… Vatandaşımız oraya girdiğinde tenteler, klimalar kaos var. Bu alanı güzelleştirelim daha iyi hale getirelim. Birinci etabını inşallah bu yaz tamamlayacağımız 1. Etabını Kültür Bakanlığına sunduk. 2 ve 3. Etabını belediyemizden bir lira çıkmadan bizzat projesi dahil yapmaya hazır olduklarını beyan ettiler. İnşallah Kemaraltında drenaj sıkıntısı olmayan kısımların da üstünü kapatarak ki bu proje aşamasında belli olacak yapmayı planlıyoruz. 


TÜRK YILDIZLARI GELİYOR

Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki akrobasi timi olan Türk Yıldızları Trabzon'da gösteri uçuşu düzenleyecek. Türk yıldızları'nın şehrimize gelmesi talebinde bulunduk ve Genelkurmay Başkanlığımız bunu olumlu karşıladı. 20 Ağustos'ta Türk Yıldızları Trabzonumuza özel bir gösteri yapacak.


İSLAM MUCİTLERİNİN ESERLERİ SERGİLENECEK!

1001 icat sergisinin Trabzon'a gelmesi için çalışmalarımız oldu. Türk İslam mucitlerinin medeniyetimize kazandırdığı önemli eserlerinin sergilendiği bu çalışma Türkiye'de daha önce sadece İstanbul'da yapılmıştı. Mayıs ayında da Trabzonumuzda olacak. Dünyada ise 35 ülkede yapılmıştı. Forum AVM yakınında 700 metrekarelik bir alanda 700 ile 1700 yılları arasında yaşamış Türk İslam bilginlerinin eserleri şehrimize ziyaretçiler için sergilenecek.

BASIN MÜZESİ'Nİ UNUTMADI

Söz verdiğimiz Basın Müzesi konusu gündemimizden düşmedi. Mekan çalışmalarımız yakın zamanda nihayete erecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir yerin takas durumu var. Takas gerçekleştikten sonra açıklayacağız. Şu anda bir tarih ya da yer ismi vermek istemiyorum ama bu konuda geri adımımız yok. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler