Ahmet Kaya şikayetler üzerine bölgeye gitti - "Bu rezilliğe son verin"

Trabzon Milletvekili Moloz'daki şikayetler üzerine bölgede incelemede bulundu.

Ahmet Kaya şikayetler üzerine bölgeye gitti - "Bu rezilliğe son verin"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un alışveriş merkezi konumundaki Moloz’da yaklaşık 2 yıldır süren lağım kokusunun gerek buradaki esnaf ve gerekse alışverişe gelen vatandaşlar için işkenceye dönüştüğünü belirtti, “Basit önlemlerle çözülebilecek bir sorun konusunda belediye yetkilileri ne yazık ki hiçbir şey yapmıyor’’ dedi. 

Bölgenin tarihsel özelliğinin de bulunduğunu hatırlatan Kaya, Trabzon’un en eski köprülerinden birinin burada bulunduğunu, ancak bölge ile ilgili bir karar verilmemesinden dolayı, koku kirliliği yanında görüntü kirliliğinin de kentin imajını olumsuz etkilediğini savundu.
 
Moloz’un, tarihi Trabzon’un en önemli alışveriş bölgelerinden biri olduğunu belirten Kaya, "Büyükşehir Belediyesi TOKİ ile işbirliği çerçevesinde burada bir dönüşüm projesi yürütmektedir. Kentin ana atık kanallarından biri bölgeden geçmektedir. Ne yazık ki bu kanal 2 yıldır açıktır. Lağım kokusu ve görüntü kirliliği vatandaşları canından bezdirmiş, gerek esnafımız ve gerekse pazara alışverişe gelen binlerce vatandaşımız adeta işkence çekmektedir. İnsanlar burunlarını kapatarak dolaşmak, alışveriş yapmak zorunda kalmaktadır. Fakat ne hikmetse, hiçbir belediye yetkilisi basitçe çözülecek bu sorunu görmemekte, çözmek için bir adım atmamaktadır’’ dedi.

Ahmet Kaya şikayetler üzerine bölgeye gitti -
 
Yoğun şikayetler üzerine bölgeye giderek inceleme yaptığını, olayı bizzat yerinde gözlediğini vurgulayan Ahmet Kaya, şöyle dedi:
 
‘’Gittik pis kokuya ve görüntü kirliliğine bizzat tanık olduk, rezaleti yerinde gördük. Esnaflar ve alışveriş yapan vatandaşlar, etrafı saçlarla çevrili alanda bulunan ağzı açık lağım çukurundan gelen pis kokular nedeniyle canından bezmiş durumda. 
Ayrıca yine aynı yerde kazı alanı çevresinde yüksek çukurlar var. Bunların etrafında güvenlik açısından herhangi bir önlem alınmış da değil. Ortahisar ilçemizin kalbindeki bu yerden ve bu sorundan belediye yetkililerinin haberi yok mu? Bu ilçenin belediye başkanı yok mu? Projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu kentte yaşamıyor mu? Bu alanın üstünü kapatmayı dahi becerememişler! Bu kentin insanları 2 yıldır burunlarını kapatarak yürüyor, ama bunu hiçbir yetkili görmüyor, duymuyor, geçici de olsa gerekli çalışmayı yaptırıp sorunu çözmüyor! Oysa orada 30-40 m2’lik bir alan kapatılsa, sorun hallolacak. Gerçekten yazık oluyor bu şehre!’’

Ahmet Kaya şikayetler üzerine bölgeye gitti -
 

Ahmet Kaya, bölgede Trabzon’un en eski köprülerinden birinin bulunduğunu, ancak teknik bazı görüş ayrılıklarından dolayı bu köprünün konumunun da askıda olduğunu söyledi. Bölgede köprü dahil ele alınması ve arkeolojik kazı yapılması gereken çok sayıda yapı ve alanın yer aldığını belirten Kaya şunları söyledi:

“Çukurların üzeri ve etrafı neden kapatılmıyor, gerekli tedbirler neden alınmıyor? Belediye 2 yıldır bunları neden yapmıyor? Bu şehir gerçekten bu kadar sahipsiz mi? Moloz örneği, AKP’nin halktan kopuk, duyarsız belediyecilik anlayışının bir yansımasıdır. AKP'li Ortahisar Belediyesi’ne, AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne çağrımızdır: Trabzon’umuza yakışmayan bu rezilliğe artık bir son verin”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler