Ahmet Kaya'dan fındık açıklaması: Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı fiyata ne oldu?

CHP'li Ahmet Kaya'dan fındık açıklaması geldi.

Ahmet Kaya'dan fındık açıklaması: Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı fiyata ne oldu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya beraberinde CHP Yomra ilçe başkanı Erol Pekşen ile birlikte, Trabzon’un Yomra İlçesinde esnaf ve fındık üreticileri ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 26,5 lira açıkladığı fındık fiyatını piyasada göremediklerini ifade eden Kaya, "Cumhurbaşkanı Erdoğan 50 randıman fındığın fiyatını 26,5 lira olarak açıkladı. Fakat 50 randıman fındık şuan piyasada 23 liradan alınıyor. Her şeyin fiyatı artarken fındığın fiyatı ucuzladı! Zaten bu yıl hava koşullarından dolayı fındığı kurutmak büyük sıkıntı oldu, fındıkta yağlanma oldu, o nedenle 50 randımanı bulmak çok zorlaştı. Üstüne bir de düşük fiyat üreticilerimizi mağdur etti." dedi.

SAYIN ERDOĞAN’IN AÇIKLADIĞI FİYATA NE OLDU?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fındık üreticilerinin mevsimsel nedenlerle kurutma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığına değinerek, “Birçok yerde vatandaşlarımız cadde üzerinde, kaldırım üzerinde fındığını sererek kurutmaya çalışıyor. Bu yıl havalar kötü gittiği için maalesef fındığımız kurumadı, fındık yağlandı. Bu da fındığın kalitesine olumsuz yansıdı. Burada fındık üreticilerimizle ve fındık alan esnaf arkadaşlarımızla konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanının 26 buçuk lira açıkladığı 50 randıman fındığın şu an piyasadaki alış fiyatı 23 lira. Yağlanma nedeniyle 50 randıman fındık bulma şansı yok. Onun yanında Sayın Cumhurbaşkanının 26 buçuk lira açıkladığı fiyat hikayeden ibaret. Maalesef piyasada böyle bir fiyat yok.”

HER ŞEYİN FİYATI ARTTI FINDIK VE ÇAYIN FİYATI DÜŞTÜ!

“Her şeyin fiyatı artarken; Karadenizlinin ekmeği, Karadenizlinin geçimi dediğimiz fındığın fiyatı düşmüş. Geçen yıl insanlar 25-26 liraya fındık sattı. Bu sene 50 randıman fındık piyasada 23 lira. 50 randımanı da bulabilmek mümkün değil.

AKP KARADENİZ'İ UNUTTU!

Karadeniz deyince akla iki ürün geliyor. Fındık ve çay. Bu bölgede istihdamı sağlayan, birçok insanın geçimini sağlayan fındığımız ve çayımız. Çay üreticisi perişan. 4 lira olarak açıklanan çayın fiyatı 2 liralara kadar düşmüş. 2,4 lira şu anda. Fındığımız 26 buçuk lira olarak açıklanmış, şimdi 23 lira 50 randıman onu da alan yok. Bu iki ürün de büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Fakat AKP hükümeti bunu görmüyor, duymuyor. Karadeniz'i unutmuş, gözden çıkarmışlar sanki.

SAYIN BAKAN, BU NASIL KAYIRMADIR? ÜRETİCİ PERİŞAN!

“Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli “Toplumda kayrılan bir kesim varsa çiftçi kesimidir.” diyor. Sayın Bakan, çay üreticileri kan ağlıyor, fındık üreticileri kan ağlıyor. ‘Kayırıyoruz’ dediğiniz üretici perişan durumda. Piyasaları hiç mi takip etmiyorsunuz? Hiç mi haber okumuyorsunuz? Bu insanların feryadını hiç mi görmüyorsunuz? Bu nasıl kayırmadır? Maalesef ülkeyi yönetenler kulaklarını tıkamış, gözlerini kapamışlar üreticinin mağduriyetini görmüyorlar, duymuyorlar.”

AKP UZATMALARI OYNUYOR!

“Geçen sene 38 lira olan kömür bugün 65 lira, yarın ne kadar olacağı belli değil. Marketlerdeki artış %50’lileri buldu. İpin ucu kaçtı artık. Geçtiğimiz hafta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Rize’ye geldi. Üreticilerimizle ve esnafımızla görüştük. Herkes sıkıntı içinde iktidardan dert yanıyor. Görünen o ki AKP artık uzatmaları oynuyor. Millet İttifakı iktidarında üreticiden yana, üretimden yana bir politika izleyeceğiz. Özellikle milli ürünlerimiz fındığımıza ve çayımıza sahip çıkacağız. Üreticiye emeğinin ve alın terinin karşılığını vereceğiz. Üretici kazanacak, Türkiye kazanacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler