Ahmet Kaya: "Cumhuriyetimiz çağdaş medeniyetler hedefine doğru yürümektedir"

CHP Trabzon milletvekili Kaya'dan 29 Ekim mesajı...

Ahmet Kaya: "Cumhuriyetimiz çağdaş medeniyetler hedefine doğru yürümektedir"

Haber61 - Haber Servisi - CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kaya yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının yokluklar içinde verdiği bağımsızlık mücadelemizin sonucunda 29 Ekim 1923’de Türk milletinin özlediği ve hak ettiği yönetim şekli olan Cumhuriyet ilan edilmiştir. Halkın iradesini temel alan Cumhuriyet ile, egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiş, kadın erkek eşitliği sağlanmış, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Cumhuriyet bilinci, bilim, adalet, eşitlik ve özgürlük temelini esas alan büyük bir medeniyet yürüyüşüdür. Atatürk ve silah arkadaşlarının attığı temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, Türk Milletinin engin ferasetiyle çağdaş medeniyetler hedefine doğru emin adımlarla yürümektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ve Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir” diyerek ulusumuza hedef göstermiş ve bu ilkeler ışığında hareket edilmesini dilemiştir.

Cumhuriyetimizin temelleri o kadar sağlam atılmıştır ki, üzerine tekrar saltanat ve tek adam rejimlerini adeta kaçak kat çıkar gibi monte etmeye çalışanların başarılı olma şansları hiç yoktur. Halkımız büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetin kıymetini bilmektedir. Ve herkes bilmelidir ki;

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, sonsuza kadar da milletin olmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, tüm yurttaşlarını hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutmaksızın, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirme hedefi ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın bir üyesi olma gayretiyle yolunda yürüyecektir. Hak, hukuk, adalet gibi temel değerlerimizin yok sayıldığı, Üstünlerin hukukunun uygulandığı bu günler elbette geride kalacaktır.

Ülkemizde kimsenin umutsuzluğa düşmesine, karamsar olmasına gerek yoktur.

Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi yine karanlıklar içinden bir güneş gibi doğacak milletinizin kurtarıcı umudu olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Tek adam rejiminin sona ereceği günler yakındır. Birlikte üreten, adaletle bölüşen aydınlık bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız.

Cumhuriyetimizin 96 yılında, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakarlıklarıyla milletimizin kalbinde taht kuran bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyorum."

Ahmet Kaya:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber