Ahmet Kaya: "AK Parti zam parti oldu"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya art arda gelen zamları, esnaf ve emeklilerin dertlerini dile getirdi.

Ahmet Kaya: "AK Parti zam parti oldu"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, art arda gelen zamları, esnaf ve emeklilerin dertlerini dile getirdi. Konuşmasında, AKP'nin 19 yıldır ülkeyi yönettiğini fakat orta yerde dağ gibi sorunların olduğunu, milletin fakru zaruret içinde harap ve bitap düştüğünü ifade eden Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de bir televizyon programında söylediği sözleri de hatırlatınca AKP sıralarından "yalan" sesleri yükseldi. Kaya bu itirazlara "Yalan dediğiniz bu sözleri 2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanı söylemiş, ben onları okudum. Siz de 'Yalan' diyorsunuz. Bu sözler benim değil, sayın Cumhurbaşkanının sözleri" deyince AKP'lilerin şaşkınlık yaşadığı ve sustuğu görüldü.

Konuşmasında milletin can derdinde AKP'nin zam derdinde olduğunu söyleyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002 yılında yapmış olduğu konuşmasını Meclis kürsüsünden birebir okuyan Kaya ile AKP'li vekiller arasında geçen tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

AKP'Lİ VEKİLLER, ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE "YALAN" DEDİ

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'de söylediği gibi, Millet fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş. Peki, Türkiye'yi bu hâle kim getirdi? O soruya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'de bir televizyon programında yapmış olduğu konuşma ile cevap veriyorum: On dokuz yıldır bu ülkeyi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı 2002 yılında ne demiş arkadaşlar? 'Bu ülke bu hâle geldiyse, bugün benim vatandaşım evine çöpten rızık toplayıp götürüyorsa...

-YAŞAR KIRKPINAR (AKP İzmir Mv.)  Yalan, yalan onlar, yalan!

...hafta pazarlarının atıklarını topluyor götürüyorsa, meydanlarda 'Açız, açız!' diye bağırıyorsa, evinin kirasını ödeyemiyorsa; suyunun, elektriğinin parasını ödeyemiyorsa ve artık 'Yandım Allah!' diyorsa, benim halkımın yüzde 25'i açlık, yüzde 50'si yokluk sınırının altındaysa Türkiye'yi bu hâle kim getirdi? Bu Hükûmet getirmedi mi?' Yalan dediğiniz bu sözleri 2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanı söyledi, ben onları okudum. Siz de 'Yalan' diyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı söyledi bu sözleri, ben söylemedim."

Zamların bir sebep değil sonuç olduğunu; kötü yönetimin, ciddiyetsizliğin, liyakatsizliğin sonucu olduğunu söyleyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

BİR ESNAFIMIZ, MADDİ SIKINTILAR YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

"On dokuz yıldır bu ülkeyi yöneten bir iktidar gerçeği var fakat orta yerde dağ gibi sorunlarımız var. Yani milletin, sorunları çözsün diye iş başına getirdiği, her türlü yetkiyle donattığı on dokuz yıllık bir iktidar ama ülkenin çözülmemiş ve aksine dağ gibi büyümüş sorunları var. Bir grup milletvekili arkadaşımızla birlikte Uşak'taydık. Arkadaşlar, sizlere de tavsiye ediyorum sokağa çıkın, esnafları dinleyin, vatandaşları dinleyin, memlekette nelerin yaşandığını vatandaşa birebir dokunarak, vatandaşla konuşarak öğrenin lütfen. Hiç sizin anlattığınız gibi bir tablo olmadığı gerçeği sokakta yüzünüze çarpacaktır. Uşak'ta çok talihsiz bir şey yaşadık. O gün Uşak'ta esnaf ziyareti yaparken 43 yaşında bir esnafımız maalesef maddi sıkıntıları nedeniyle intihar etti. Buradan kendisine rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum, acılarını paylaşıyorum. On dokuz yıldır yönettiğiniz ülke o hâle geldi ki bu ülkede artık insanlar geçim derdi nedeniyle, borçları nedeniyle intihar ediyor."

EMEKLİYE 'ÖLME, SADECE AYAKTA KAL' DİYORLAR

"Bu ülkenin kıymetlisi, ömrünü bu ülkeye vermiş, hizmet etmiş emeklilerimiz var. Emeklilerimiz kıt kanaat geçiniyordu, ta ki bu zam furyası başlayana kadar. Emeklilerimize çok cüzi zam yapıldı. Benim vicdanım o zamları kabul etmiyor, bilmiyorum sizinki kabul ediyor mu?"

MİLLET CAN DERDİNDE SİZ ZAM DERDİNDESİNİZ

"Maaşlara Yüzde 7,36, yüzde 8,36 nispetinde zam; öbür taraftan ayçiçeği yağının fiyatı yüzde 110 artmış, yumurtanın fiyatı yüzde 80 artmış. Bir zam yaparken neye göre yapılır? Ülkenin gerçekleri ortada, tablo ortada. Siz emekliye "Ölme" diyorsunuz "Nefes al, sadece ayakta kal" diyorsunuz. O insanlar ömürlerini bu ülkeye hizmet etmekle geçirmişler. Millet can derdinde, siz zam derdindesiniz. Allah sizi ıslah eylesin."

ESNAFIN CEBİNE KURUŞ GİRMİYOR

"Dükkânları kapalı esnaflarımız var, cebine kuruş girmeyen esnaflarımız var, evini geçindirmek durumunda olan, faturasını, elektriğini, suyunu ödemek durumunda olan, çoluk çocuğuna bakmak durumunda olan esnaflarımız. Hâliniz nicedir diye soran yok."

AK PARTİ ZAM PARTİ OLDU

"Gıda fiyatlarına zam geldi, elektriğe zam geldi, doğalgaza zam geldi, vergilere zam geldi ve utanmadan, sıkılmadan yandaş medya bunlara "zam" demiyor arkadaşlar "fiyat güncellemesi" diyor "yeniden değerleme" diyor. Ne kadar üstünü örtmeye çalışırsanız çalışın ortada çok ciddi sıkıntılar var. Trabzon'dan bir vatandaşla konuştum, 'Sayın Vekilim, AK Parti diye oy verdik, bunların adı artık zam partisi oldu' dedi. Adınız zam partisine çıktı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber