Adnan Günnar'dan 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü mesajı

Dr. Adnan Günnar'dan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve Diş Hekimleri günü mesajı yayınladı

Adnan Günnar'dan 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü mesajı

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, Ağız Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Milletvekili Günnar, "Toplumumuzun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, bireylerin ağız ve diş sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde, her türlü bakım ve tedavinin gerçekleştirilmesinde, anne babaya, sivil toplum örgütlerine ve diş hekimlerine önemli görevler düşmektedir. Sindirim sisteminin ilk adımını oluşturması nedeniyle ağız ve diş sağlığı son derece önemli olup besinlerin ağızda yeterince çiğnenmeden ve parçalanmadan  mideye inmesi durumunda sindirim sistemi başta olmak üzere mide rahatsızlığı gibi pek çok hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle dişler günde en az iki defa fırçalanmalı, fırçalanmadığı zamanlarda ise yemeklerin ardından ağız bol su ile çalkalanmalıdır. Sağlıklı ağız ve diş sağlığı için yılda en az 1 kere Diş Hekimine muayene olmak büyük önem taşımaktadır" dedi.

Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar; "AK Parti iktidarımız döneminde Ağız ve Diş Sağlığı alanında çok önemli adımlar atılmış, önemli projeler hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda, Modern Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Hastaneleri yapılmış, dişhekimleri sayısı ve sağlık personeli sayısında önemli ölçüde artış olmuş ve halkımızın daha kaliteli hizmet alması sağlanmıştır" dedi.

Milletvekili Günnar; "Diş Hekimleri olarak üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olan ve pandemi sürecinde böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveriyle çalışan tüm meslektaşlarımın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını ve 22 Kasım Diş Hekimleri gününü en kalbi duygularımla kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Adnan Günnar'dan 22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü mesajı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler