Adliye önünde HES gerginliği!

RİZE’nin Salarha Vadisi’deki Küçükçayır Köyü’nde yapımı planlanan hidroelektrik santral ve taş ocağı projelerinin iptali istemiyle açılan davalar için bugün yapılacak bilirkişi incelemesi nedeniyle, Rize İdare Mahkemesi önünde bekleyen çevreciler ile şirk

Adliye önünde HES gerginliği!

RİZE’nin Salarha Vadisi’deki Küçükçayır Köyü’nde yapımı planlanan hidroelektrik santral ve taş ocağı projelerinin iptali istemiyle açılan davalar için bugün yapılacak bilirkişi incelemesi nedeniyle, Rize İdare Mahkemesi önünde bekleyen çevreciler ile şirket avukatı ve görevliler arasında tartışma çıktı.

Bilirkişi incelemesi için mahkeme masraflarını ahırındaki ineğini satıp bankadan kredi çekerek ödemesiyle bilinen 71 yaşındaki Kazım Delal’in, “Bırakın vadimizin yakasını. Size geçit vermeyeceğiz” demesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ve avukat adliyeden uzaklaştı.

'ÇED olumlu' raporu Danıştay tarafından iptal edilen Ambarlık Hidroelektrik Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ikinci kez verdiği 'ÇED olumlu' raporuna karşı yeniden hukuk mücadelesi başlatan Kazım Delal ve arkadaşları, Rize İdare Mahkemesi’ne iptal davası açtı.

10 ilçede yaşayan yaklaşık 300 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan tesislerin de bulunduğu alanda, ‘ÇED gerekli değil’ kararı ile onay verilen 2 taş ocağı için de iptal davası açan vatandaşların başvurusu üzerine Rize İdare Mahkemesi bugün bölgede bilirkişi keşfi yapılmasına karar verdi.

“BIRAKIN YAKAMIZI”

Daha önceki bilirkişi incelemesi için mahkeme masraflarını ahırındaki ineğini satarak ve bankadan kredi çekerek ödeyen Kazım Delal ile arkadaşları sabah saatlerinde Rize Adliyesi önüne geldi ve Ankara’dan gelecek bilirkişi heyeti beklemeye başladı. Bu sırada gazetecilere açıklama yapan Kazım Delal, 3 keşfin bir güne sığdırıldığını belirterek, davaların oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Bu sırada enerji şirketinin avukatı Davut Oğuz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin adliye önünde oturduğunu fark eden Delal bu kişilere çıkıştı, “Bizim köyümüzün yolunu, suyunu bilmezsiniz. Geldiniz, köyü kurbanlık koyun ettiniz. Ama köyümüzü kurbanlık koyun ettirmeyeceğiz” diyerek bağırdı. Heyet ile tartışmaya başlayan Kazım Delal’in, “Bırakın vadimizin yakasını. Size geçit vermeyeceğiz’ sözleri üzerine avukat ve diğer görevliler adliyeden uzaklaştı.

Bu arada bilirkişi keşif heyetinin gecikmesi üzerine Rize İdare Mahkemesi’ne başvuran Kazım Delal’in avukatı Yakup Okumuşoğlu da keşfin ertelenmesini talep etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber