9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Trabzon için demiryolu sözleri

TOBB tarafından düzenlenen 9. Ticaret ve Sanayi Şurasında Trabzon konuşuldu.

9. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Trabzon için demiryolu sözleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklığoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bazı bakanların da katıldığı 9. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Trabzon’un sorunları ve çözüm önerileri de dile getirildi.

TOBB’ye bağlı oda ve borsaların meclis ile yönetim kurulu başkanlarının da katıldığı şurada Trabzon adına Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu söz aldı.

TTSO, OF TSO ve TTB adına konuşan Şükrü Güngör Köleoğlu, önceliği yörenin iki önemli tarımsal ürünü fındık ve çaya vererek şunları söyledi:

“Çay Kanunu acilen çıkarılmalı, kaçak çay girişi önlenmeli ve temel gıda maddesi olan bu üründe KDV yüzde 1’e indirilmelidir. Fındıkta yaşanan üretim azalması ve buna bağlı olarak fiyatlardaki aşırı dalgalanmalar pazar payımızı tehdit etmektedir. İstikrarlı bir üretim için Devlet mutlaka bazı düzenlemeler yapmalıdır. Türk fındığının geleceğini üretim bazında tehdit eden külleme hastalığı ile top yekün mücadeleye acilen başlanmalıdır.”

Trabzon’da sanayinin rekabet gücünün arttırılması için organize sanayi bölgelerinin doğal gaza kavuşturulmasının şart olduğunu belirten Şükrü Güngör Köleoğlu, Arsin’de çok amaçlı olarak planlanan yatırım adasının da kısa sürede tamamlayarak müteşebbislere tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.



Dünyada küresel ısınmaya dikkat çekip, Doğu Karadeniz’in bu açıdan en az riskli kesimler arasında yer aldığına dikkat çeken TTB Başkanı Köleoğlu; “Bu gerçekler göz önünde bulundurularak Doğu Karadeniz’de dağ ve yayla turizminin geliştirilmesi için planlı ve projeli hareket edilmelidir. Özellikle Arap ve Körfez turizminden istikrarlı bir şekilde pay alınabilmesi için kalıcı ve kazandırıcı politikalar uygulanmalıdır” dedi.

Trabzon’un ulaşımdaki sorunlarına da değinen Şükrü Güngör Köleoğlu, şöyle devam etti:

“Trabzon’un neredeyse tamamında büyük bir sorun haline gelen trafikte çözüm için Güney Çevre Yolunun yapımına ivedilikle başlanmalıdır. Bölgenin ticaret ve ulaşım merkezi olan Trabzon tren yoluna kavuşturulup, ulusal ve uluslar arası yol ağına bağlanmalıdır. Giderek artan ticaret ve turizm de göz önünde bulundurularak, Trabzon Havalimanı ikinci bir piste kavuşturulmalıdır.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler