8 terörist ölü olarak ele geçirildi

Türk silahlı kuvvetlerinin operasyonu sonucu 8 terörist öldürüldü

8 terörist ölü olarak ele geçirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli’de 5 terörist cesedin arama tarama faaliyetlerinde, 3 terörist cesedin ise çatışma esnasında olmak üzere 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, 24 Kasım 2016 tarihinde Tunceli Aliboğazı deresinde keşif faaliyeti yapan İHA/İKU tarafından ısı kaynaklarının tespit edilmesine müteakip, terörist unsurlara yönelik başlatılan hava destekli operasyon sonrası, 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında icra edilen Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-26 Operasyonu kapsamında, 5 erkek cesedin yapılan arama tarama faaliyetinde, 3 erkek cesedin ise çatışma esnasında olmak üzere, 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

14 adet sığınak ile mağara içlerinde silah, mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesinin bulunduğu operasyonda, ele geçirilen silah, mühimmat ve malzeme listesi şekilde:

“11 adet el yapımı patlayıcı, 200 kg. Amonyum Nitrat, 3 adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 6 adet dolu Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 1 adet HK-33 Piyade Tüfeği, 1 adet Dragunov Keskin Nişancı Tüfeği, 1 adet dolu LAW Silahı, 2 adet tabanca, 4 adet el bombası, 2 adet termal silah dürbünü, 1 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, çok sayıda ve miktarda yaşam malzemesi.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber