74 Yaşında kene kurbanı oldu

Gümüşhane'de kene ısırması sonucu Trabzon'da kaldırılan 74 yaşındaki kişi hayatını kaybetti.

74 Yaşında kene kurbanı oldu

Gümüşhane'de kene ısırması sonucu Trabzon'a getirilerek tedavi altına alınan 74 yaşındaki kişi hayatını kaybetti.

Gümüşhane’de kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 74 yaşındaki Galip Yalçın, tedavi gördüğü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Altınpınar Köyü’de Ramazan bayramın birinci günü bahçede çalıştıktan sonra eve gelen Galip Yalçın aniden fenalaştı. Yüksek ateş şikâyetiyle Torul Devlet Hastanesi’ne getirilen ve soğuk algınlığı şüphesi ile ağrı kesici ilaç yazılan Yalçın evine gönderildi. Akşam saatlerinde ateşinin yükselmesi ve ağzından kan gelmesi üzerine Yalçın bu kez Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. 3 gün hastanede yatan Galip Yalçın, ardından taburcu edildi. Evinde dinlenirken yine fenalaşan ve sağlık durumu ağırlaşan Yalçın, ailesi tarafından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi şüphesiyle enfeksiyon hastalıkları servisinde 4 gün tedavi gören Galip Yalçın, dün hayatını kaybetti.

NE OLDUĞUNU NASIL ANLAMAZLAR?

Yaşananlar sonrası açıklamada bulunan Galip Yalçın’ın damadı Aydın Yalçın, “Torul’da hastaneye gittik, ağrı kesici verilerek eve gönderildi. Evde yeniden rahatsızlandı,  ağzından burnundan kan gelince bu kez Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne götürdük.  Burada da 3 gün boyunca serum verdiler, sonra da taburcu ettiler. Ne olduğunu nasıl anlamazlar? Fenalaşan hastayı Trabzon’a getirince gerçek ortaya çıktı ama artık çok geçti. Bölgede bu tür vakalar yaşanmasına rağmen sağlık çalışanları bunu nasıl göremez?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Galip Yalçın, Torul İlçesi Altınpınar Köyü'nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler