63 Özel gereksinimli bireyden askerlik yemini

Trabzon'da özel gereksinimli bireylerden askerlik yemini geldi.

63 Özel gereksinimli bireyden askerlik yemini

Kara Kuvvetleri Komutanlığının, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği “Bir Günlük Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni” uygulamasına katılan 63 engelli birey asker oldu.

17’nci Komando Tugay Komutanlığı Şehit Üsteğmen H. Erdal Kurtoğlu Kışlası’nda düzenlenen törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra il protokolü ve özel gereksinimli bireylerin aileleri katıldı.

Konuşmasında Vali Ustaoğlu, “Bugün hepimiz için büyük anlamı olan bir törende bir araya geldik. Bu gençlerimizin, yavrularımızın gözlerinin parlaması, yüzlerinin gülmesi bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor.  Bizim inancımızda, kültürümüzde her Türk asker doğar. Ne olursa olsun bu yavrularımızda asker olarak doğdular. Burada vatana, millete hizmet etmek için bir günlükte olsa kutsal üniformayı giyip yemin ederek asker oldular. Ortamda güzel arkadaşlıklar edindiler. Bundan sonraki yaşamlarına unutulmayacak bir anı bıraktılar. Bu manada şahsım adına bu özel çocuklarımızı yetiştiren tüm anne, babaları tebrik ediyor ve hayırlı olsun diliyorum.” dedi.

Programın sonunda özel gereksinimli gençler üniformalarını giydikten sonra kısa bir eğitimden geçerek tören alanında yemin ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler