60 yıldır günlük tutuyor

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi'nde yaşayan 88 yaşındaki Mustafa Eteş, 60 yıldır günlük tutuyor. Dönemin şartları içerisinde okula gidemeyen ancak okuma azmini kaybetmeyen Mustafa dede, okuma-yazma öğretmeleri için komşularının ve akraba

60 yıldır günlük tutuyor

Ordu'nun Korgan ilçesine bağlı Tepealan Mahallesi'nde yaşayan 88 yaşındaki Mustafa Eteş, 60 yıldır günlük tutuyor.

Dönemin şartları içerisinde okula gidemeyen ancak okuma azmini kaybetmeyen Mustafa dede, okuma-yazma öğretmeleri için komşularının ve akrabalarının yanında tarlalarda çalışmasına rağmen bu amacına ulaşamadı. Bunun üzerine kendi çabalarıyla okuma-yazma öğrenen ve yazmayı öğrendikten sonra her gün günlük tutmaya başlayan Mustafa Eteş'in bu azmi görenleri şaşırtıyor.

60 yıldır her günü kaydeden ve bugüne kadar 21 bin 900 sayfa dolduran Mustafa Eteş, "1927 doğumluyum. 1935'li yıllarda o dönemin şartlarında okula gidemedim. Öğretende olmadı. Bana okuma yazma öğretsinler diye komşularımın ve akrabalarımın tarlalarında çalıştım.Ancak kimse yardımcı olmayınca kendi çabalarımla öğrendim. Birazını askerde birazını kendi çabalarımla 28 yaşında iken okuma-yazmayı öğrendim. Yazmayı öğrendikten sonra günlük tutmaya başladım. O gündür bugündür 60 yıldır günlük tutuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler