"30 Ağustos, Türk milletinin var olma mücadelesidir"

Başkan Ahmet Metin Genç 30 mesajı yayınladı.

"30 Ağustos, Türk milletinin var olma mücadelesidir"

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç yayınladığı bir mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.


Mesajında, '30 Ağustos şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha yad ediyoruz' diyen Başkan Genç, büyük zaferle birlikte Türk milletinin istiklâlini elde ettiğini söyledi.

"TÜRK MİLLETİ NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ"

30 Ağustos Zaferi'nin vatan toprağının düşman tarafından işgal edilmek istenmesi karşısında Türk milletinin neler yapabileceğini göstermesi bakımından eşsiz bir örnek oluşturduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında Büyük Taarruzla  birlikte elde ettiğimiz 30 Ağustos Zaferi'nde kahramanlaşan Mehmetçiklerin  destanını anlatmak her vatandaşımızın olduğu gibi bizlerin de görevidir. 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin var olma mücadelesinin kahramanca ortaya konduğu dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir destansı mücadeledir. Bizler, bu destansı mücadeleyi ve şehitlerimizi genç kuşaklara anlatarak; bu vatanın nasıl kurtulduğunu onlara çok iyi izah etmeliyiz. Acaba, Büyük Taarruz'da neler oldu, neler yaşandı? Yokluk içindeki Mehmetçik bu mücadeleyi ne fedakârlıklar yaparak kazandı? İşte bu noktada bu görev bizlere düşmektedir. Bir daha bu işgalleri yaşamamak için 30 Ağustos ruhunu daima diri tutmalıyız. Düşmanımızı ve dostumuzu daha iyi  tanımak için ve günümüzde bile ülkemiz üzerinde oynanan oyunların geçmişini, gençlerimize doğru bir şekilde anlatırsak ülkemize yönelecek tehlikeleri kolay bir şekilde bertaraf edebiliriz. Tarihimizden ders çıkararak ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi analiz etmeliyiz. Sözlerime burada son verirken bir kez daha 30 Ağustos Zaferi'nin komutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, ruhları şâd olsun diyorum." ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber