3 kez felaketi yaşayınca eğitim aldılar

Arsin OSB çalışanlarına yangın eğitimi verildi. 

3 kez felaketi yaşayınca eğitim aldılar

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığınca yürütülen ‘Sanayide Afetle Mücadele Projesi’ kapsamında Arsin OSB çalışanlarına yangın eğitimi verildi. 

Proje kapsamında; son 3 yılda 3 büyük yangın felaketi yasayan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve en gelişmiş organize sanayi bölgesi olan Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 96 firmanın çalışanlarına yangın söndürme teknikleri, yangın önleyici tedbirler ile uygulamalı eğitimde yangın söndürme cihazı kullanım teknikleri konularında eğitim verildi.

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Eğitim Uzmanı Sezer Aslan, verilen eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada " 4 günlük çalışmamız sırasında sanayimizin risk analizleri tarafımızdan yapıldı. Çok iyi katılım oldu. Eğitim sırasında yaptığımız çalışmalar bizi çok memnun etti. Sanayide meydana gelmesi muhtemel yangınlarda arkadaşlarımız bundan sonra gerekli müdahaleyi yapacaklardır. Yakın tarihlerde olan yangınlarda maddi hasarların çok olduğu görülmüştür. Sanayimiz alınacak önlemler ve yapılacak işlemler yangın önlemleri ve acil durumları minimize edecektir hatta sıfır riske kadar getireceğine inanıyorum” dedi.

Arsin OSB'nin yangın risk analizi yapıldı

Yaklaşık 5 bin kişilik istihdamı, 400 milyon dolarlık ihracat hacmiyle hem Karadeniz Bölgesi hem de ülkemiz için önemli bir değer oluşturan Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde uygulanan proje ile OSB Yangın Risk Analizi yapılarak, OSB Yangın su deposu, hidrant, yangın pompası ve su kaynaklarının yeterli olup olmadığı incelendi. Ayrıca OSB ana ve tali yollarının durumu, yangında toplanma noktaları ve anons sitemi denetlenerek, acil eylem planı doğrultusunda yangın sırasındaki davranış modeli belirlendi.


Yürütülen proje sonucunda 2 ay içerisinde hazırlanacak olan risk analiz raporunun Büyükşehir Belediyesi itfaiye birimleri ile ve bölge firmaları ile paylaşılarak tüm paydaşların yangın risk noktaları konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak.

OSB'de artık üzücü yangınlar yaşanmayacak

Projeyi değerlendiren DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, “Bilindiği üzere, iş yerlerinde çalışma düzenini ve koşullarını kapsayan birtakım kurallar ve kanunlar yürürlüğe konmuş ve yapılan çalışmalar ve araştırmalar sonucunda İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kavramı doğmuştur. Bölgemiz ekonomisinin can damarlarından biri olan Arsin Organize Bölgemiz maalesef 3 yangın olayı yaşadı. Ajans olarak, Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin yangın risklerini ortaya koymak, yangınla mücadeleyle ilgili teknik bilgiyi yükseltmek, akabinde de oluşacak raporlar ışığında önlemlerin alınmasını sağlayarak yangınla mücadele edebilmek adına Sanayide Afetle Mücadele Projesi’ne destek vermekten dolayı son derece mutluyuz. İnşallah gerçekleştirilen bu proje kapsamında verilen eğitimler ve alınan tedbirlerle artık böyle üzücü olaylar yaşanmayacaktır” diye konuştu
Proje ile 96 firma çalışanına verilen yangın eğitimleri ile temel yangın eğitimi almış veya yangın ekibinde yer alan fakat henüz eğitim almamış personelin teorik ve uygulamalı eğitim ile eğitilerek yangınla mücadelede rol almalarının sağlanması ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçilerek yangın tehlikesinin oluşturacağı zararların minimize edilmesi amaçlanıyor.
Öte yandan Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde özellikle mobilya imalatı yapan fabrikalarda son birkaç yıl içinde yaşanan 3 büyük yangında büyük maddi hasarlar meydana gelmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler