3 Bakan Trabzon Valiliği'nde - Trabzon projeleri tanıtıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Trabzon'a geldi.

3 Bakan Trabzon Valiliği'nde - Trabzon projeleri tanıtıldı

Haber61 / Haber Merkezi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vakfıkebir'de gerçekleşecek temel atma töreni öncesinde Trabzon Valiliği'nde basın mensuplarına projeler hakkında bilgi verdi.


Bakan Veysel Eroğlu, şu açıklamalarda bulundu: Vakfıkebir'de temel atma törenimizi yapacağız. Öncelikle sayın cumhurbaşkanımız ile başbakanımızın selamlarını iletmek istiyorum. Daha önce talep edilen 25 tesisin temelini atacağız. 147 milyon tl değerindeki bu projelerin 23 tanesi DSİ'ye ait. Karadeniz'de derler ve köprüler çok önemli. yukarı havzada çalışma başlattık. Yağan yağmurun hızla inmemesi için bentyler yapıyoruz. Şimdi bu bentlerin 1. grubunun temelini atıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü Trabzon2da önemli bir çalışma yapıyor. Bal ormanlarının oluşması için orman köylülerüle kredi veriyor, gerekirse arı ve ve kovan veriyor. Şu anda 5 tanesi bitti 2 bal ormanı daha yapacağız. Toplamda Trabzon'da 5 tane bal ormanı olacak. Burada ballar doğası gereği muhteşem oluyor. Ayrıca vatandaşlara gelir getirici ürün tesis ediyoruz. Masrafları 3 yıl bakanlığa ait. Burada önemli bir proje başlattık. Mesirlik alanlarda yer bulmak mümkün değil ve zengin turistler geliyor. Burada tabiat turizm merkezi kuralım dedik bunun için 3 aydır çalışıyoruz. Hepsini tek tek inceledim ve ilgili taraflara sunum yapacağız. Trabzon'da ikinci ve üçüncü bir Uzungöl oluşması için hazırlık yaptık. akşam yapacağımız toplantı bu anlamda çok önemli. 800 trilyonluk müjdemiz var. Geçen sene geldiğimde verdiğim 98 müjdenin 59'u bitti, geri kalanları da şu an inşa halinde ve önümüzdeki yıl bitecek. Trabzon'da 9 yeni müjdemiz var. Trabzon'a büyük önem veriyoruz. Her yer Trabzon. Burayla gönül bağım var. Atasu Barajı oldukça zor bir projeydi ve Atasu Barajını yapmasaydık Trabzon malesef susuz kalacaktı. Bütün sahil kısımları şimdi rahatlıkla su alıyor. Yeni isale hatları ve tesisler yapacağız. Bakanımız Süleyman Soylu az önce bize bir kondan bahsetti. Yukarı kesimler pompayla su alıyormuş. Karakaya barajı yapılırsa yukarı kesimlere de buradan su alınabilecek. Bugüne kadar 79 dereyi ıslah ettik. İnşallah diğerlerini de ıslah edeceğiz. Kurduğumuz istasyonlarla meteorolojide yüzde 90 üzerinde başarılı tahmine ulaştık. Akıllı telefonlar için özel bir uygulama yaptık. Bu uygulamayla Trabzon'un 1 haftalık hava durumu görülebilecek. Bu sistem dünyada sadece 6 ülkede var. Yeni meteorolojik istasyonlar da kurulacak. Trabzon herşeyin güzeline layıktır. Cumhurbaşkanımızın da bilgisiyle Kadralak'ta tabiat parkı yapacağız."

3 Bakan Trabzon Valiliği'nde - Trabzon projeleri tanıtıldı
3 Bakan Trabzon Valiliği'nde - Trabzon projeleri tanıtıldı

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler