2015'te Atatürk köşkünü kaç kişi ziyaret etti?

Trabzon'da bulunan tarihi Atatürk Köşkü Müzesi'ni 2015 yılında 184 bin 606 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.   Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, belediye bütçesi ile yakın zaman içerisinde köşkün restore ed

2015'te Atatürk köşkünü kaç kişi ziyaret etti?
Trabzon'da bulunan tarihi Atatürk Köşkü Müzesi'ni 2015 yılında 184 bin 606 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, belediye bütçesi ile yakın zaman içerisinde köşkün restore edildiğini ifade ederek, 2015 yılı içerisindeki yabancı ziyaretçilerin büyük bölümünü Körfez ülkelerinden gelen turistlerin oluşturduğunu söyledi.
 
Yıl içerisinde en çok ziyaretin 50 bin 882 kişi ile ağustos ayında gerçekleştiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları belirtti:
 
“Trabzonumuzun bu önemli tarihi ve mimari zenginliğine gerekli bakım onarım çalışmalarını yapmak amacıyla hazırladığımız projelerin gerekli kurumların onayından geçmesinin ardından 16 Kasım 2013’de köşkün kapılarını ziyaretçilerine kapatarak çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla 4 Ağustos 2014’de köşkümüz yenilenen ve ismine layık şekle gelen haliyle kapılarını ziyaretçilerine açtı. 2015 yılı içerisinde Trabzon’un bu tarihi zenginliğini 184 bin 606 kişi ziyaret etti. Köşk, haftanın her günü ziyarete açıktır. Ziyaretçi sayılarını incelediğimizde doğal olarak özellikle yaz aylarında çok ciddi bir yoğunluğun yaşandığını görüyoruz."
 
-Atatürk mal varlığını armağan etmişti
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün kente ilk geldiği 15 Eylül 1924 yılında konakladığı Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları içerisinde yer alan müzede, 19. ve 20. yüzyıla ait mobilyalar, porselenler, halılar ve Atatürk'e ait tablolardan oluşan çeşitli etnografik eserler sergileniyor.
 
Atatürk, köşke üçüncü ve son ziyaretini yaptığı 10 Haziran 1937 yılında tüm mal varlığını Türk ulusuna armağan etme kararı almış, mal varlığının bir listesini hazırlayarak gereğinin yapılması için Başbakanlığa talimat vermişti.
 
Müzede yer alan Vasiyet Odası isimli bölümde de Atatürk'ün mal varlığını armağan etmesiyle ilgili olarak, "Hayatımın hatırlayabildiğim en mutlu dakikalarını yaşıyorum. Yıllarca önce düşündüğüm bu işi Trabzon'da tamamlamak mukaddermiş" sözünün yer aldığı bir tabela bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler