2 Milyon Kişi Trabzon'u Seçti!

 Edinilen bilgiye göre Trabzon’a 2015 yılı Kasım ayı itibariyle gelen turist sayısı toplam 2 milyon 869 bin 256 olarak gerçekleşirken gelenlerin çoğu başta Sümela manastırı olmak üzere diğer tarihi ve turistik yerleri gezdi.   Özellikle bu yıl Körfez ülke

2 Milyon Kişi Trabzon'u Seçti!
 Edinilen bilgiye göre Trabzon’a 2015 yılı Kasım ayı itibariyle gelen turist sayısı toplam 2 milyon 869 bin 256 olarak gerçekleşirken gelenlerin çoğu başta Sümela manastırı olmak üzere diğer tarihi ve turistik yerleri gezdi.
 
Özellikle bu yıl Körfez ülkelerinden gelen turist sayısı gözle görülür artış olduğu belirtilirken bu yıl gelenlerin 500 bini bulduğu kaydedildi. Körfez ülkelerinden gelenlerin önemli bir kısmı Uzungöl’ü tercih ederken burada belgeli yatak sayısı 5 bin 200 olduğu il genelinde toplam yatak sayısı ise 15 bin 214 olarak kayıtlardaki yerini aldı.
 
Trabzon’da bakanlığı bağlı belgeli otel sayısı 39, yatırım işletme belgeli otel sayısı 19 olmak üzere toplam otel sayısı 58 olurken seyahat acente sayısı 108, turist rehberi sayısı 98, turizm merkez sayısı ise 7 olarak saptandı.
 
Öte yandan bu yılın Kasım ayı itibariyle gelen kruvaze gemi sayısı 11 olurken bu rakamın önceki yıllara oranda gerisinde olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber