1946 İşyerine Denetim

Yaptığı açıklamada il genelinde faaliyet gösteren bin 297 satış, toplu tüketim ve üretim işletmesinde riske dayalı, Alo Gıda şikayetleri, Bakanlık ve il yıllık kontrol planları ve tüketici şikayetleri doğrultusunda bin 946 adet denetim yapıldığını kaydede

1946 İşyerine Denetim
Yaptığı açıklamada il genelinde faaliyet gösteren bin 297 satış, toplu tüketim ve üretim işletmesinde riske dayalı, Alo Gıda şikayetleri, Bakanlık ve il yıllık kontrol planları ve tüketici şikayetleri doğrultusunda bin 946 adet denetim yapıldığını kaydeden Birşen, bu denetimlerde gıda işletmeci ve çalışanlarının ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde bilinçlendirilip, bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi.
 
“15 İŞLETMEYE 80 BİN TL CEZA UYGULANDI"
 
Yapılan denetimlerde alınan 44 adet numuneden, 5 tanesinin olumsuz sonuçlanması ve denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 15 işletmeye toplam 80 bin lira idari para cezası uygulandığını dile getiren Birşen, 2015 yılı içerisinde Alo Gıda 174 hattına gelen 46 adet şikayet sonucu ilgili işletmelerde denetimler yapılarak gerekli görülen durumlarda numune alındığını ve yaptırım uygulandığını bildirdi.
 
Birşen, yıl boyu Ramazan bayramı, Kurban bayramı gibi belirli gıda ürünlerinin tüketiminin yoğunlaştığı dönemlerde, bu ürünlerin satışını yapan, toplu tüketime sunan işletmelerde yapılan denetimler ile halkın daha güvenilir ve sağlıklı ürünler tüketmesinin hedeflendiğini belirtti.
 
Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Birşen, bu konuda tüketicilere de sorumluluk düştüğünün altını çizerek, vatandaşların aldıkları ürünlerin etiket bilgilerini mutlaka incelemelerini ve herhangi bir uygunsuzluk durumunda Alo Gıda 174 Hattı'na bildirmelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber