1461 Trabzon Kongre kurbanı

Trabzonspor'un eski Asbaşkanı Nevzat Şakar önemli açıklamalarda bulundu.

1461 Trabzon Kongre kurbanı

Trabzonspor'un eski Asbaşkan Nevzat Şakar, altın yumurtlayan tavuk olması gerekirken yok edilme aşamasına gelen 1461 Trabzon’un geldiği noktanın nedenini söyledi:
 

Şakar, “Biz bu yapıda doğru hamlelerle tarihi başarılar yakaladık ama bizden sonra kongrelerde oy aracı olarak kullanılınca her yönüyle dibe vurdu”

Pilot takım 1461’in en başarılı başkanı Suat Şen ise, “Bizim yönetimimiz döneminde tam bir özerk yapı oluşmuştu. Bu da başarıyı tetikledi. Ne yazık ki bugün o yapı yok”

DÜŞTÜĞÜ DURUM UTANÇ VESİLESİ

Sadri Şener’in başkan, Hayrettin Hacisalihoğlu’nun asbaşkanlık yaptığı dönemde, Trabzonspor’a futbolcu fabrikası olması için kurulan 1461 Trabzon, büyük bir erozyon geçirerek, artık 3’ncü lige doğru hızla yol alıyor. Özellikle 2011-2012 sezonunda elde ettiği başarılı sonuçlar ve çıkardığı yetenekli futbolcular ile tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Pilot Takım, İbrahim Hacıosmanoğlu ile başlayan ve Muharrem Usta ile devam eden süreçte ise dip yaptı.

KAPATILMASI KULÜBE İHANET OLUR

1461 Trabzon takımının en başarılı olduğu dönemde Trabzonspor Asbaşkanı olan Nevzat Şakar ile birlikte bu kulübün başkanlık görevini üstlenen Suat Şen, başarının anahtarlarını verirken, bugün gelinen noktanın nedenlerini de anlattılar. 1461 Trabzon’un  bugün geldiği noktanın büyük bir hayal kırıklığı olduğunu dile getiren Şakar, “En büyük sorun, 1461 Trabzon’un proje kulübü olduğu gerçeği unutuldu. Ne yazık ki kongrelere kurban edildi. Başkan adayları, bu kulübü oya tahvil etti. Seçilen de verdikleri söz gereği, oy aldıkları bu kesime teslim ettikleri Pilot Takımın tükenmesinin zeminini hazırladılar. Gerçekten yazık oldu.” diye konuştu.

“Bu kulüp Trabzonspor’un tek kurtuluş adresiydi. Onu, bugünkü duruma getirmek büyük bir sorumsuzluktur. Şimdi de kapatılacağı gibi bir söylenti var. Böyle bir şey Trabzonspor’a yapılabilecek en büyük ihanet olur” diyen  Şakar, kendi dönemlerinde başarının nasıl geldiğini de anlatırken şunları kaydetti: “Öncelikli olarak 2’nci ligde kümeye düşüyordu. Kurtuluşunu sağladık. Sonra 30 olan yönetici sayısını 7’ye indirdik. Başkanlık için çok iyi tanıdığım, yeteneklerini, bilgisini, üretebileceklerini çok iyi bildiğim Suat Şen’i başkan adayı olarak ortaya çıkardık. Suat Şen’e hiç karışmadık. O, birlikte çalışacağı arkadaşlarını seçti. Ardından Mustafa Reşit Akçay’ı göreve getirmek istediklerini açıkladılar. Biz de çok iyi olacağını söyledik. Yönetim ve teknik kadro tecrübe ile yetenekli gençleri harmanlayan, Trabzon veya altyapı kökenli futbolcuları bu takıma topladılar. Birkaç tane de dış transfer yaptılar.”

BAŞARININ ANAHTARI ÖZERK YAPIDIR

“Pilot takım her yönüyle özerk çalıştı. İşlerine hiç karışılmadı. Sadece uygulamak istedikleri şeyleri bizimle paylaştılar ve mantıklı bulduklarımızı da sorgusuz sualsiz kabul edip, uygulamaya koyduk. O takım kupada harikalar yarattı. Aslında Süper Lige de çıkabilirdi ama bunun mümkün olmadığı bildirildi ve bunun üzerine son haftalarda işi rölantiye aldık. Bu takımda Sercan ve Eren gibi iki oyuncuyu o günün koşullarında 1,5 milyon Euro ve KDV dahil Rizespor’a sattık. O kadrodan çok sayıda futbolcu A takıma çıktı. Gerçek bir fabrika gibi çalıştığı gibi aynı zamanda ekonomik açıdan kar ettirdi ve sahada da başarılı oldu. Bu anlayışın yıkılmasıyla birlikte 1461 Trabzon takımında da çöküş başladı.”

KEŞKE ŞEN’E VERİLEN SÖZÜ TUTSAYDILAR

Eski Asbaşkan Nevzat Şakar, kendilerinden sonra gelen yönetimlerin bu kulübü seçim yatırımı gibi kullandığını da ifade ederken, “Suat Şen, Muharrem Usta’nın yönetimine girerken, altyapı ve 1461 Trabzon’un tümüyle kendine bağlı olmasını istedi. Bu kabul edildi. Ama kongreden sonra başka hesaplar yapıldı. Sonuçta yazık edildi. Şunu ifade edeyim ki, bu kulüp yeniden ayağa kalkar. Yeter ki seçim yatırımı olarak düşünülmesin. Başkanı ve yönetimi doğru belirlensin. Teknik kadrosuyla sürekli oynanmasın. Benim, hocam senin hocan diye bakmayacaksın. Bu anlamda devamlılık sağlayacaksın. Altyapı ve dışarıdaki Trabzonlular doğru kullanılsın, yine büyük başarılar kazanır” şeklinde konuştu.

SUAT ŞEN: ‘BİZ ÖZERK BİR KULÜP GİBİYDİK’

Trabzonspor pilot takımı 1461 Trabzon’un en başarılı döneminin başkanı Suat Şen ise gelinen durumu büyük bir üzüntüyle izlediğini ifade ederken, “Keşke doğru işler yapılsaydı da, bugünler yaşanmasaydı. Bizim dönemimizde tam bir özerk yapı vardı. Trabzonspor yönetimi beni başkan olarak seçtikten sonra ben de ekibimi yaptım. Teknik adamı biz seçtik. Transferi teknik kadroyla pilot takım gerçeklerine uygun olarak gerçekleştirdik. Hem sahada, hem kasada, hem prestijde zirveye çıktık. Ne yazık ki o gün yapılan doğrular daha sonraki başkan ve yönetimler döneminde terk edildiği için bugünkü acılar yaşanıyor. Dileğim o ki, henüz her şey bitmeden doğrular hayata geçirilir ve pilot takım kurtulur” dedi. (Karadeniz'de Sonnokta)


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber