Trabzon yeni kabineyi nasıl karşıladı?

Haber61 sokağa indi ve halka yeni kabineyi ve Trabzonlu Bakanları sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Haber61 sokağa indi ve halka yeni kabineyi ve Trabzonlu Bakanları sordu.

"TBMM'de Yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Bakanların Yemin Töreni"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Geçici Başkan Durmuş Yılmaz yönetiminde toplandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile yeni kabine üyeleri yemin ederek görevlerine başladı.

Fuat Oktay ve 16 yeni bakan, TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirilen yemin töreni için bir araya geldi. Başkan Yılmaz, yeni kabine üyelerini Genel Kurula davet ederek, başarılar diledi. Yeni bakanlar, bu özel gün için Bakanlar Kurulu sıralarının yerine komisyon sıralarında oturdu.

Yemin töreni sırasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dışında diğer parti liderlerinin katılmaması dikkat çekti. Durmuş Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun milletvekilliğinin sona erdiğini duyurdu.

Yemin eden bakanlar arasında, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Tuhran bulunuyordu.

Yemin töreni sonrasında, AK Parti milletvekilleri yeni bakanlarla tebrikleşmek için sıraya girdi. Yeni bakanların akrabaları ve yakınları, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni atanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, töreni locadan izledi.

Gazetecilere kısa açıklamalarda bulunan bakanlar, yeni görevlerine ilişkin heyecanlarını ve düşüncelerini paylaştı. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Türkiye için yapacakları çalışmalardan bahsetti.

Toplantı, bir sonraki TBMM Başkanlığı seçimi için 12 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'te yeniden toplanmak üzere kapatıldı. Yeni bakanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a gösterilen ilgi ve tebrikler, Türkiye'nin yeni yönetiminin önemini ve halkın beklentilerini gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Videolar