Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Trabzon sahilindeki kaçak yapılar ve yelken sporu

Trabzon Valiliği Beşikdüzü-Of arasında kıyı kenar çizgisine uygun olmayan ruhsatsız yapıları yıkın diye talimat vermiş. Onlar da gidip 17-18 yıldır sporcu yetiştiren Darıca'daki yelken ihtisas spor kulübünü bulmuşlar, ne güzel. 
Dün Haber61 manşetlerine taşıdık bu trajikomik olayı..
Sanki Beşikdüzü Of arasında ruhsatsız bi' onlar varmış gibi..!
Her yıl o kulüp gençlik spor il müdürlüğüne başvurdu, yardım istedi, proje sundu yine cevap alamadı. 
Gençlik Spor İl Müdürlüğü resmen yalnız bıraktı.
Bu bilgi şöyle dursun.
Şimdi iyi bir haber verelim.
Güzel bir haber. 
Yıkım olacak lakin,
Akçaabat/Darıca'da yani o bölgede yeni kıyı düzenlemesi içinde yelken sporlarına yer ayrılacağını duyurdu. Bu gelişmeyi Akçaabat belediyesi kulüp yönetimine bildirmiş. Teşekkür ederim.
***
Bu arada Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a bir iki şey söylemem gerektiğini düşünüyorum. 
Evet!
Kaçak yapılara 'dur' denmeli.
Ama önce Beşikdüzü-Of arası aldığınız yıkım kararlarına, kişilerin kendine özel yaptığı çıkarına uygun ruhsatsız yapılarla başlayın..
***
Sonra toplumsal yararı olan yıllardır sporcu yetiştirip başarı elde eden merkezlerden başlayın. Onları da atmayın! Böyle yer gösterin. 
Tekrar teşekkürler.

Ayrıca Beşikdüzü - Of arasındaki sahildeki bütün yapılar kıyı kenar çizgisi nedeniyle ruhsatsızdır! Meclisten yasa geçmediyse..

merak ettiklerim: - Beşikdüzü- Of arasında kaç tane ruhsatsız yapı var - Kaçına ruhsat verildi - kaçı ruhsat için başvurdu - Trabzon deniz kıyı şeridi boyunca turizme uygun geliştirilebildi ve düzenlenebildi mi ? - Bu çalışmayı kimler nasıl sürdürüyor? 

İşte bu soruların cevabı önemli...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR