Diğer

Diğer

Trabzon mu Fener mi?

Fenerbahçe- Trabzonspor

Bu sezon başlatılan yeni uygulama, yeni bir heyecan getiriyor.

Süper final maçları dört büyük takımı karşı karşıya getirdi. Birbirinden zevkli ve çekişmeli maçlar sporseverleri bekliyor.

Ancak, normal sezonda da görüldüğü gibi bu sezon ki derby maçları Trabzonspor açısından hiçte eşit şartlarda geçmedi.

Her maçta mutlaka bir hakem hatası Trabzonspor aleyhine gelişti. İnşallah süper finalde bu tür hatalar Trabzonspor aleyhine cereyan etmez.

Aslında dört takımın topladığı puanlara baktığımız zaman puansal açıdan arada fark var.

Ancak, takımlar arasındaki yıllara dayanan rekabet, puan farkının önüne geçecek gibi.

Bu dört takımdan Trabzonspor ve Beşiktaş’ın şampiyonluk şansı yok denecek kadar az. Galatasaray ile aradaki puan farkı açılır da kapanmaz.

Tek şansları ligi ikinci bitirmek. Tek şansları Fenerbahçe’yi yakalamaktır.

Ligin ilk haftasında Fenerbahçe Trabzonspor’u, Galatasaray da Beşiktaş’ı yenerse, o zaman ikincilik şansı da hayal olur ve kendi aralarında üçüncülük yarışına girerler.

Ama aksi sonuçlar lige bambaşka bir heyecan getirir.

Trabzonspor derby maçlarında daha pozitif bir futbol oynuyor. Daha fazla pozisyona giriyor ve daha az pozisyon veriyor.

Ama nedense fazla girdiği pozisyonları değerlendirmeyip, rakibin az girdiği pozisyonlara teslim oluyor.

Bu maçlarda puan kayıplarının en önemli nedenlerinden biri de hakem hataları idi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarının hepsinde hakem hataları Trabzonspor’un canını yaktı.

Son Fenerbahçe maçına baktığımız zaman ofsayttan atılan gol, verilmeyen penaltı hafızalardan henüz silinmemişken yeni bir Fenerbahçe- Trabzonspor maçı daha..

Maçın hakeminin de geçen sezondan beri Trabzonspor camiasının hiç istemediği Bülent Yıldırım olunca kuşkular ister istemez artıyor.

Fenerbahçe kendi sahasında bütün rakiplerine karşı oldukça üstün. Kupada 120 dakikalık oyun onları yorgunluğa sürükleyebilir. Bordo mavililer bunu iyi değerlendirebilirlerse Fener’e yenilmezler.

Bu maç Fenerbahçe için daha stresli olması gerekir. Trabzonspor asla stres yapmamalı. Çünkü şampiyonluğa yakın takım Fenerbahçe’dir. Kaybedeceği her puan onları telaşlandırır.

Ancak, Trabzonspor çoğu zaman çok iyi oynadığı böyle maçları, basit hatalar ve hakem kararlarıyla kaybetme şanssızlığına sahiptir. Bu şanssızlığı bir kez daha yaşayabilir. (Tahmin: %55:1  %45:0)

Beşiktaş- Galatasaray

Beşiktaş da önce yönetim, sonra da teknik direktör değişikliği yapıldı. Ancak son Karabük maçında da görüldü ki bu değişiklikler saha içine yansımamış. Egemen ve Almeida bu maçta cezalı. Galatasaray tam bir takım havasında. Şampiyonluğa inanmışlar. Cim-Bom yenilmez. (Tahmin:% 55:0  %45:2)

Süper Final Avrupa ligi:

Sivasspor- Bursaspor (Tahmin:1)

İstanbul BB- Eskişehirspor(Tahmin:0)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.