Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

"Trabzon kümeye" diye bağırmayacaksın...

Antalya takımının olduğu yere yada puanına bakmayın.
Trabzonspor kendi sahasındaki ilk 45 dakikada, tabiri caizse peş yapamadı.
Hatta bi ara bordo mavili taraftarla kendi takımlarını ıslıkladılar.
Antalyaspor gibi tehlikeli bir ekip önünde, olmaması gerekenler oldu. Hücum oynayacaksan orta sahayı sağlam tutacaksın. O zaman sorun yok.
Hızlı adamları ve orta sahada oyuncu eksilten oyuncuları olan kırmızı beyazlılara karşı, orta sahada topa basamayan oyuncun olursa, nefes nefese kalırsın.
Katılırsınız, katılmazsınız onu bilemem…
*
İlk yarıda oyuna daha fazla hakim olan taraf, hiç kuşkusuz konuk ekip idi.
Özellikle Yekta’nın takımı adına getirdiği toplar, hem ev sahibin oyuncularına hem de tribünlere zaman zaman nefes aldırmadı.
İlk yarı biterken, Onazi’nin güzel pasını aşırtma bir vuruşla değerlendiren Burak, böylece en tehlikeli ilk atakta, takımını 1-0 öne geçiren fotoğrafı sergiledi.
Bana göre bu maçın kırılma anı skor 1-0 iken, Macion’un takımı adına kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonuydu. Meşin yuvarlak bu pozisyonda kaleci Onur’un ayaklarında dönünce, sanırım Trabzon cephesi bir ‘ohh’ çekti.
*
Bugün yerel basın yazdı ‘’Manchester City’nin scout ekibi, Yusuf’u izleyecek’ okuyunca ‘’eyvah’’ dedim.
Tahmin ettiğim gibi, gergin olan Yusuf daha da gerildi. Halbu ki bu oyuncunun sahada relaks olması lazım. Stili onu gerektiriyor.
Haliyle ikinci yarının ortalarında ve sonlarında, atabileceği çok net ama çok net üç gol pozisyonunu boşa harcadı.
Bu arada, Onazi, Okay’a ve bu maçı sol bek başlayıp, stoper tamamlayan Mustafa Akbaş’a özel bir alkış lütfen.
*
İki eski Trabzonsporlu Celustka ve Emre Güral’ın forma giydiği kırmızı beyazlılar, ilk yarıda gösterdikleri performansı ikinci 45 dakikada gösteremedi.
N’Doye’nin bireysel çabasıyla attığı gol ve Yusuf’un yine atamayıp, Burak’ın tamamladığı goller ortalığı rahatlatırken, orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun da, daha rahat düdükler çalmasını sağladı.
Özellikle Antalya’da sakatlanıp çıkan Eto ile Yekta’nın kenara gelmeleri, ev sahibini topa daha da basarak oynattı.
Durica, Castillo ve Hubocan’ın yerine ilerleyen zaman içersinde oyuna giren Mas, Abdülkadir ve Olcay’ın katkı sağladığı Trabzonspor takımı , haftayı 3 gol ve 3 puanla kapatırken, Kasımpaşa deplasmanı öncesi özgüvenine pozitif katkı sağladı.
Bordo mavililer, bu 90 dakikada futboldan çok mücadele anlayışını sergilemek zorunda kaldı.
*
Son paragrafım; İki yıl önce Antalya’da oynanan ve kırmızı beyazlıların, 7-0 gibi tarihi bir farkla kazandıkları maç için…
Sevgili Antalyasporlu taraftarların bir çoğu katılmamasına rağmen, bir grup taraftarı tribünlerde devamlı ‘Trabzon kümeye’ diye bağırmıştı. Bunlar hoş şeyler değil.
Bakın şimdi, Antalya küme potasında.
Kimsenin kümeye düşmesinden de zevk almayız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR