Diğer

Diğer

Trabzon Kayseri’yi yener mi?

Trabzonspor-Kayserispor

Trabzonspor sürpriz ve rahat bir galibiyet aldı. 
Bu galibiyette, maçın başlarında rakibin on kişi kalmasının etkisi olduğu kadar, Gençlerbirliği takımının yumuşak futbolu da etkili olmuştur.
Bordo mavili futbolcuların birçoğu teknik kapasitesi yüksek olduğu için daha çok yumuışak futbolu tercih ediyorlar.
Ne kendilerine faul yapılmasını istiyorlar, ne de kendileri faul yapmak istiyor. 
Karşılarında da tam kendileri gibi düşünen ve oynayan bir takım bulunca fazla yorulmadan bir doksan dakika çıkardılar.
Öyle ki, bordo mavili futbolcular topu aldıklarında hemen hemen hiç bir rakiple karşılaşmadan rakip ceza sahası önüne kadar inebildiler.
Skor elbetteki sevindirici. Ama bu skorla herşey güllük gülistanlık oldu denemez.
Maçın ikinci yarısında Trabzonsporlu futbolcular  rakip defansı az adamla yakalamalarına rağmen topu iyi kullanamamaları onbların aslında gerçek hallerini ortaya koyuyordu. 
Öyle pozisyonlar varki rakip defansı 5’e 2, 4’e 1, 3’e 1 yakalıyorsun ama yanlış pas tercihi nedeniyle pozisyona bile giremiyorsun. Bunblar maç içeriisnde bordo mavliler adına kötü görüntülerdi.
Ama iyi görüntülerde yok değildi. Atılan 4 golde birbirinden güzeldi.
Herşeye rağmen deplasmanda alınan 4 gollü galibiyet, farklı Eskişehir yenilgisi sonrası önemliydi.
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Trabzonspor’un aldığı bu 3 puan, zirve yarışındaki ortaklığını devam ettirdi.
Henrike mi, Janko mu?
Bu janko’yu hangi mantık transfer etmiş doğrusu merak ediyorum. 
Futbolcunun kalitesine bir şey demiyorum. Ama, Trabzonspoır’un oynadığı oyun sisteminde söylermisiniz Janko gibi santraforlarin katkısı olabilir mi?
Bunu Uzun Sokaktan geçen kime sorarsanız sorun hepsinden aynı cevabı alırsınız.
Öyleyse elinde Henrike, Witek varken neden Janko son anda alındı?
Peki henrike daha mı iyiy?
Hayır.. O da Trabzonspor’un santraforu olamaz. Ama Janko’dan daha yararlı olacağını söyleyebilir. Sağa sola deplase oluyor. Güçlü fiziği ile rakip defansı zorlayıp yıpratıyor. Tutulması zor. Rakip defans oyuncusu onun ne yapacağını kestiremiyor. Ama Janko öyle değil. Janko daha çok sabit oynuyor. Rakip defansı zorlamıyor. Maraş caddesinden kimi çağırsanız Janko’yu tutmakta zorlanmaz.
Bütün bu farklılıklara baktığım zaman Henrike’nin daha yararlı olduğunu söyleyebilirm. Ama kesinlikle Trabzonspor’un santraforu olamaz.
Alanzinho kalmalı
Bir çiçekle bahar gelmez sözü vardır ya.. Onun için Trabzonspor’a henüz bahar gelmemiştir. Hele bir 2-3 maç üstüste kazansın ondan sonra bahardan, yazdan söz edelim. Alınan galibiyet sadece bugünü kurtarmıştır. Yarınların kurtarılması için devre arasındaki oıperasyon önemlkidir. Hiçbir futybolcu alınmasın ama mevcut kadrodan 5-6 futbolcu gönderilsin o bile bana göre transferdir. Çünkü Trabzonspor’un elindeki bu kalabalık ve birbirine eşdeğer kadrodan hiçbir teknik adam ideal bir onbir kuramaz. Şenol hoca da 14 hafta kuramadığı gibi..
Devre arasında gönderilecek futbolcular arasında eğer Alanzinho varsa çok yazık olur. 
Yabancılardan kalması gereken ilk üç futbolcudan biridir Alanzinho..Sorunsuz oynuyor. Oynadığı zaman da katkısı oldukça fazla oluyor.
Sonuç;
Görüldüğü gibi ligin dibi ve yukarısı diye bir ayrım yapmak oldukça zor. Her takım, her takımı yenebiliyor veya puan alabiliyor. Böyle bir ligde tahmin yapmak oldukça zor olsa gerek.
Trabzonspor’un farklı Eskişehir yenilgisinden sonra, farklı Gençlerbirliği galibiyetini herhalde hiçbir bordo mavili taraftar beklemiyordu. 
Şimdi de Kayseri galibiyetini bekleyenlerin oranı da %50’yi geçmez.
Aslında Trabzonspor’un kendine özgü bir oyun sistemi ve oyun disiplini olsa çok daha fazla güven verir. 
Olmadığı için takıma güven azalmaktadır. Onun için bu maçta bordo mavililerin galibiyetinin yanına bir de beraberlik veriyorum.(Tahmin:%60:1  %40:0)
Sivasspor- Galatasaray(Tahmin:%55:1  %45:2)
Beşiktaş- Eskişehirspor(Tahmin:0)
Fenerbahçe- İstanbul BB(Tahmin:1)
Bursaspor- Orduspor (Tahmin:0)
Akhisar Belediye- Antalyaspor(Tahmin:%55:0 %45:1)
Kasımpaşa- Gençlerbirliği(Tahmin:0)
Gaziantep- Karabükspor(Tahmin:0)
Elazığspor- Mersin İdmanyurdu(Tahmin:%60:2 %40:0)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR