Trabzon Havalimanı için flaş sözler: Bu haliyle bir sezon daha kaldıramaz

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Suat Hacısalihoğlu’undan flaş Trabzon Havalimanı açıklaması geldi.

Trabzon Havalimanı için flaş sözler: Bu haliyle bir sezon daha kaldıramaz

Haber61 - Özel Haber / TTSO başkanı Hacısalihoğlu, Trabzon Havalimanı ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Şehire yapılacak yeni havalimanı için projenin hazır olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, 4-5 yıl sürecek yapım aşamasını Trabzon’un bekleyemeyeceğini ve acil olarak yenileme yapılması gerektiğini belirtti. 

Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;
Havalimanının 2017 yılında müjdesi verildi. Cumhurbaşkanımız meydan mitinginde bunları açıkladı. Adım adım geldiğimiz noktada yeni havalimanının projesi tamamlandı. İki pist ile denize dolgu projesi olarak bitirildi. Bu projenin hazırlık süresi yaklaşık 4 yıl sürdü.  İkinci havalimanı pisti projesi tamamlandı ve yatırım programına alındı. 50 Milyon civarında bir ödenek koyuldu. O proje şimdi bir kenarda duruyor. Bu projenin yapılması 4-5 yıl sürer. 

tuytyuty

Bizim şuanda turizm nedeniyle 4 ya da 5 yıl bekleme gibi bir halimiz yok. Bunun için bizim mevcut iç ve dış hatlar terminallerimize ilave takviyeler yapılarak, acil olarak 1 yıl içerisinde devreye girmeleri gerekiyor. 

Bunlar da ulaştırma bakanlığına iletildi. Bakanlık çalışmalarına başladı. Şuanda da proje çalışmaları devam ediyor.  

Bu ilave binalar yapılarak iç ve dış hatların rahatlatılması ve bir yıl içerisinde devreye alınması geçici bir proje. 

Buranın 4-5 yıl dayanacak hali yok. Şuanda bile günde 60-70 uçağın indiği bir havalimanında, neredeyse 20 dk da bir uçağın indiği bir yerde, alt yapı hizmetleriyle beraber bu kadar kısa sürede bunların olması mümkün değil. O yüzden çok acil yapılması gerekiyor. 

Bizim aldığımız bilgilerle bu düzenlemenin acil bir şekilde yapılması gerektiği yönünde. Aksi takdirde bir sezon daha Trabzon geçiremez.  Bu yoğunluk gelecek sezon daha da artacak. Uçakların iniş kalkışında sorun yok ama esas sorun yer hizmetlerinde ve yetmiyor.

Bu acil yapılması gereken sorunlar. Adımlar atılıyor ve biz de bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber