Trabzon GS'yı yenebilir mi?

Trabzonspor Galatasaray'ı yenebilir mi? GirişÖncelikle şunu belirtmek isterim ki, yaptığımız tahminler duygularımızın bir parçası olmayıp, tamamen takımların bir önceki maç durumları, futbolcu performansları, sakat ve cezalıların durumu, teknik direktör d

Trabzon GS'yı yenebilir mi?

Trabzonspor Galatasaray'ı yenebilir mi?

 

Giriş

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, yaptığımız tahminler duygularımızın bir parçası olmayıp, tamamen takımların bir önceki maç durumları, futbolcu performansları, sakat ve cezalıların durumu, teknik direktör değişiklikleri, hakem atamalarından yola çıkılarak yapılacaktır.

Bu tahminlerin yüzde yüz tutmasını beklemek doğru bir beklenti olmasa gerek.Kaldı ki, bu tahminler maçlardan en az 1-3 gün önceden yapıldığı için son günlerdeki veya son dakikalardaki değişikliklerin maçın sonucuna tesir etme olasılığı da oldukça yüksektir.

4 yıldan beri “Taka” ve “İlkhaber” gazetelerinde yaptığım tahminlerde yüzde 60-90 aralığında bir başarı oranı yakaladık. Aslında başarı haftanın 9 maçının doğru tahmin edilmesinden çok, sürpriz sonuçların yakalanabilmesidir. Birçok maçın tahmininde yanılabiliriz, ama öylesine sürpriz bir iki sonucun doğru tahmin edilmesidir asıl başarı oranı.

Tahminleri tek seçenekli(Banko) olarak vereceğimiz gibi öncelik sırasına göre diğer iki veya üç seçenekli olarak da vereceğiz.

Bu haftaki maçların tahminlerine geçmeden önce önemli bir ayrıntıyı vermek istiyorum.

Milli maç nedeniyle verilen bir haftalık ayrılığın, lige oldukça formda giren takımlara pek fazla yaramadığını önceki yıllarda gördük ve yaşadık. Onun için lige iyi bir başlangıç yapan ve onbeş gün önceki son maçlarını kazanan Trabzonspor, Bursaspor, Gaziantep ve Kayserispor  takımlarının bu haftaki maçlarına kimse banko gözüyle bakmamalıdır.Bu takımlar bir düşüş sendromuna girebilirler.

Gelelim bu haftaki tahminlerimize.

Galatasaray-Trabzonspor

Gönlüm Trabzonspor'un bu maçı kazanıp hem arayı açması, hem de liderliğini sürdürmesinden yana. Her iki takımın sezon başından beri performanslarına ve kendi bünyelerindeki moral motivasyonlarına baktığımız zaman da Trabzonspor'un favoriliği kaçınılmaz bir gerçek gibi görünüyor.

Ancak, böylesine derby maçlarında favori olmak çoğu zaman  avantaj değil, dezavantaj olarak karşımıza çıkmıştır.

Siz bakmayın Galatasaray'ın son haftalarda sakat futbolcularla zayıf düşürülüp kriz(Yardımcıların görevden alınması) içerisinde boğuştuğuna. Onlar her seferinde krizden lehlerine sonuç üreten bir kimliğe sahiptirler. Hatırlayınız geçen sezon şampiyonluğa giderken Feldkamp'ı gönderip kriz çıkardılar ve sonunda da bu kriz onları şampiyonluğa taşıdı.(Bunu bizzat Başkan Adna Polat da itiraf etmişti)

Kaldı ki, Trabzonspor'un da yıllardır süregele en önemli hastalığı, böylesine kriz içerisine girmiş takımları bulundukları ortamdan kurtarmak. Bunu geçmişte Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında çok gördük ve yaşadık. İşte yine öylesine bir maçla karşı karşıyayız.

Trabzonspor'un bu maçı kazanabilmesi için Yattara kozunu çok iyi oynaması gerekir. Tabiki Yattara da 1.5 aylık aradan sonraki dönüşü çok önemli olacaktır.Rakip kaleye en hızlı ve kestirme yoldan gitmenin en kolay yolu Yattara'dan geçiyor. Yattara bana göre Trabzonspor'un yüzde 40-50'si. Tabiki bu kadar transferden sonra hala daha Yattara umut olarak görülüyorsa, bu ayrı bir tartışma konusu.

Bu maçın belirleyicilerinin başında kalecileri görüyorum.Kaleci Tolga(Oynatılırsa) rakip kaleciye göre bir adım öne geçmeli. Trabzonspor'un kazanabilmesinin bir başka faktörü de hırs ve mücadele gücünü yükseltip, rakibe her alanda pres uygulayabilmesi dir.

Bu maçta Galatasaray'ın avantajları Trabzonspor'a oranla daha fazla. Bir kere Cim-Bom, Sabri-Hakan Balta-Volkan- Arda-Kewell gibi futbolcularıyla kenarları çok iyi kullanıyor ki, Trabzonspor'un da en zayıf bölgesi. Sağda Serkan Balcı-Tayfun, solda Cale bu anlamda oldukça yetersizler.

Her iki takımın defansın merkezine baktığımız zaman Servet-Meira, Song-Egemen eşleşmesi hemen hemen denk gibi görünüyor. Burada Servet'in ve Song'un sürekli ileri çıkışları golcülere iyi fırsatlar verir. Bu fırsatları değerlendirmede Galatasaray Milan Baroş, Kewel, Nonda, Lincoln, Arda ile Trabzonspor'un Gökhan, Umut, İsaac'a göre daha avantajlı görünüyor. Bir tek Yattara üstün çıkıyor o da oynatılırsa veya oynarsa..

Her iki takımın orta sahası tam birbirinin zıttı gibi. Hüseyin- Selçuk defansif, Ayhan-Lincoln da hücum yönü ile öne çıkıyor. Gol pası atmada da Lincoln-Arda- Hasan Şaş üçlüsü, Hüseyin-Selçuk- Colman üçlüsüne göre üstün.

İşte böylesine bir maçta gel de Trabzonspor rahat yener de. Trabzonspor'un üstün mücadele gücü ve Yattara kozunun yanında bir de Galatasaraylı beş futbolcunun milli takımda oynayıp yorgun düşebilmeleri bir avantaj gibi görünse de, buna karşılık Galatasaray'ın gerek kalede ve savunmada, gerekse de orta alan ile hücumda sonucu etkileyecek futbolcuların fazla olma avantajları var. Ama bütün bu avantaj ve dezavantajlarına rağmen her iki takımda öncelikli olarak yenilmemeyi yeğleyecektir.

Bu maçı hangi takım kazanırsa kazansın sürpriz olmaz, ama hangi takım kaybederse işte o zaman sürpriz olur. Tahmin:%50:0, %35:1, %15:2)

 

Kocaelispor- Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin kaybetmeye tahammülü kalmadı. Rakibi, Kocaelispor'dan çok takımın  başına getirilen Yılmaz Vural olacaktır. Çünkü, Vural'ın takımlarının Fenerbahçe'ye karşı ekstra bir güçle mücadele ettiklerini biliyoruz. Aleks ve Semih'in de bu maçta oynayacak olması Kocaelispor'un da, Yılmaz Vural'ın da gücünü büyük oranda azaltıyor. Fenerbahçe bu sezon deplasmanda hiç kazanamamış bir takım olarak ilk galibiyetini Kocaelispor'dan alır.(Tahmin: 2)

 

Gençlerbirliği-Beşiktaş

Gençlerbirliği eski gücünden oldukça uzak. Beşiktaş Mustafa Denizli ile yeni bir heyecan yaşıyor.Ankara'da seyirci üstünlüğü, kadro yapısı, yeni teknik adam heyecanı ve rüzgarı  Beşiktaş'ı Ankara'dan üç puanla döndürür.(Tahmin: 2)

 

Bursaspor-Eskişehirspor

Bursaspor Yusuf'un organizasyonu ile iyi oynuyor ve iyi de sonuç alıyor. Ancak, artık rakipler Yusuf'a da, Bursaspor'a da önlem almaya başlar. Onun için Eskişehirspor'un buradan puan veya puanlarla dönmesi sürpriz olmaz(Tahmin:%60:1, %40:0)

 

Sivasspor-Ankaragücü

Sivasspor geçen sezondan beri kendi sahasındaki maçlarda bir başka oynuyor ve galip geliyor. Onun için bu maçtan da üç puan alırlar(Tahmin: 1)

 

İstanbulbüyükşehir-Antalya

Her iki taktımda hiç kazanamamış.. İki takımda iyi oynuyor ama iyi sonuç alamıyor. Antalyaspor'un çok gol yeme hastalığı bu maçta da işini zora sokar.İstanbul büyükşehir takımı üç beraberlikle sanki bir beraberlik takımına doğru yürüyor.Bu maçta da beraberlik öncelikli sonuç olur.(Tahmin: 0)

 

Kayserispor-Ankaraspor

Kayserispor Fenerbahçe'yi farklı yenmenin sarhoşluğunu yaşayıp rehavete kapılabilir. Kaldı ki Ankaraspor'da geçen yıllardan beri tanıdığımız tipik bir beraberlik takımı. Böyle bir maçta taraflar birer puana razı gelirler.(Tahmin: 0)

 

Gaziantepspor-Konyaspor

Gaziantep takım oyunu olarak belki de liglerin en iyi futbolunu oynuyor. Konyaspor da Giray Bulak ile Trabzonspor maçında olumlu bir görüntü sergiledi. Bu maçtan üç sonuçta beklenebilir.(Tahmin:%35:1, %40: 0, %25:2)

 

Hacettepespor- Denizlispor

Hacettepe her geçen hafta sanki ligden kopuyor. Denizlispor daha disiplinli ve daha iyi oynuyor. Önce beraberlik, sonra konuk takımın galibiyeti(Tahmin: %60:0, %40:2)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler