Haber61

Haber61

Trabzon dönüyor (mu)?

Trabzonspor bu işte..! Neredeyse pozisyonsuz maçları kazanıp, 5-6 gollük pozisyon bulduğu maçı güç bela 2-1 kazanabildi. Böyle bir skorda kimsenin günahı yok. Ersun Yanal"ın da yok. 

Yanal demişken; maç sonu açıklaması dikkat çekici. Diyor ki, "Anadolu takımları için eski şerefli mağlubiyetler dönemi kapandı." İyi de, Umut ve Gökhan"ın kaçırdıkları gol olsa maç 6-1"e gitmeyecek miydi? Demek ki bu mağlubiyetler biraz da golcülerinize bağlı.

Trabzonspor"un yediğinden fazlasını attığın sürece sorun yok. Birkaç cılız ses çıkar ama yoluna da devam eder. Oyunlarını da oturtmaya da başladılar. Serkan, ortadan sola kat ederek, kanat hücumcusu gibi oynadı. Sağ beke, ortaya, sola, nereye koyarsan oynayan bir oyuncu. Daha ne olsun! Görünen bir şey var; Trabzonspor, açık oynamayı tercih eden takımlara karşı genelde varyasyonlu oynuyor. Yattara, Gökhan gibi oyuncular şöyle bir kıpırdayınca pozisyon zenginliği de ortaya çıktı. Gökhan golcüden çok pasör gibi. Fatih Tekke de böyleydi. İyi gol pasları verirdi. Uçtaki ikinci, üçüncü ve sürpriz golcün böyle maçlarda önemli. Bir de rakip kaleci. Onu da es geçmeyin!

Bu iş nereye gider!

 

Gelelim “bu iş nereye gider"e…” Şampiyonluğa giderse gitsin, gitme demeyeceğiz, ama ben şampiyonlar ligine gitsin diyenlerdenim. Üç yıldır piyasada olmayan Trabzonspor"un dönüşü Avrupa"dan olsun. Bu sezon Şampiyonlar Ligi"yle taçlansın. Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan ve muhtemel bir başarı gösteren Trabzonspor kendi liginin merkezine (!) de yerleşir diye düşünüyorum.  

Hem bu ülkede şampiyon da şampiyonlar ligine giden takımlar da değişmiyor: Fenerbahçe, Beşktaş, Galatasaray. Yakınen tanıyorsunuz..! Hadi şampiyonu değiştirmek futbol literatürümüze göre zor, bari şampiyonlar ligine gidenlerden birini değiştirelim. Değişim buradan başlasın, sonrasına müsaade ederlerse olur..!

Hem Trabzonspor"un dönüşü en fazla Milli takıma, ülke futboluna yarar. Bundan emin olun.  Trabzonspor, adına ve tarihine layık dönüş yaparsa, futbolumuzun sadece üç İstanbul takımından, sadece Fatih Terim"den, sadece Mustafa Denizli"den ibaret olmadığı anlaşılacak. Futbol muktedirlerinin korkusu buysa, onlar da haklı..!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR