Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon'da YOK olan VAR!

Alanyaspor- Başakşehir ile Trabzonspor’un maçını aynı gün ve saate verdirenlerin gözü aydın olsun. Fenerbahçe’nin önünü açmak istediler ve açtılar.
Dürüst olmayanların ve kitaplarını tersten okuyanların! her kimseler ise hakim oldukları bu lig de, ay ışığında raks  edenlerinde şeytanlar olduğunu unutmamak gerek.

İstedikleri takımı şampiyon yapanların hüküm sürdüğü bu çim sahalarda, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne istedikleri takımı göndermenin önemli olduğu kadar,  oradan ilk turda elenip Türkiye ye dönmeleri ve ülkeye puan kaybetmeleri sanırım bu kafadakiler için bir şey ifade etmiyor. Şu günlerde yaşadıklarımız gibi…
Geçtiğimiz hafta Denizlispor-Fenerbahçe maçında, Denizlisporlu oyuncu Mustafa Yumlu’nun düşürülmesine mutlak penaltıyı vermeyen Fırat Aydınus, haliyle bir hafta sonra Trabzonspor maçına mı gönderilmeliydi? Ve gönderildi. 

İkinci yarıda kendi ceza alanı içerisinde, Sörloth’un ayağına basarak düşüren Titi’nin,  pozisyonunu ’es’ geçen ve gelen tepkileri ve de tribündeki taraftarın gazını almak için kulaklarını işaret edip ‘ Susun kulağım VAR da ‘ havasını çalan Fırat Aydınus, dersini iyi çalışmış.

Futbol hakemlerine ders vermek için yapılan seminerlerde, hakem hocalarının talimatlarından birinin de şu olduğu iddia ediliyor. Bir gazetede okumuştum sanırım ‘’Oluşan penaltı pozisyonuna inanmıyorsanız, pozisyonu VAR’a satın ve penaltı bekleyen takımın ve taraftarının gazını alın ’’ Bana göre; Trabzonspor-Göztepe maçında Fırat Aydınus, bu pozisyonda iyi oynadı diyebilirim.

VAR masasındaki Kemal Yılmaz ile Koray Gençerler’in defalarca baktığı monitörlere, bizde önümüzde bakıyoruz. Siz kimi kandırıyorsunuz? Medıcal Park’da YOK olan VAR’ların sahipleri!
                                                                      ***
Kaleci antrenörü Suat Arıcan’ın sorumluluğunda, ilk kez Trabzon maçına çıkan ve gerçekten kötü futbol oynayan Göztepe’yi, çantada keklik gören 6 önemli eksikli Trabzonspor takımına ise ne demeli bilmem?

Müzmin sakat Sturridge, ilk yarıyı kapatan Onazi ve Abdülkadir Ömür, bu ayın sonlarına belki yetişebilecek olan Ekuban, ancak Alanya maçında forma giyerler denilen Abdülkadir Parmak ve Obi Mikel’siz sahaya çıkan ev sahibinin, ezik ve beceriksiz oynayan rakibine karşı bile, maça temposuz başlaması, korku dağlarına kar yağdırdı. Skor 0-1 olunca hava buz kesti.

U 19’dan Cafer ile Koray’ın yer aldığı 21 kişilik kadroda, ilk 11’de Fernandes ve ilk kez Ahmet Canbaz  ile başlanması, bana göre risk idi. Fernandes’i, Göztepe’nin hızlı oyuncuları olduğu için düşündüm diyen Ünal hoca, özellikle ikinci 45 dakikaya onlarla başladığı Kamil Ahmet ve Avdijaj’dan istediği verimi de alamaması gecenin kör, paslı açılmayan kapılarından biri oldu.

Taa… İzmir’den bu maça kalkıp gelen 150 kişilik Göztepe’nin, maç öncesi görüştüğüm taraftar grubu, 90 dakika öncesinde oldukça ümitsizdi, maç sonrası skora hepsinin mutlu ama çok şaşkın olduklarını net gördüm. Hesaplarında olmayan bir 3 puanla döndüler.

Özellikle kaptanları kaleci Pimparel yani Portekizli Beto’nun, yüzde yüzlük kurtarışları, bu sürpriz galibiyette önemli rol oynadı.
Jerome’nin golünde buz kesilen, Medıcal Park’ın maraton tribünü ve Batı tribününün üst katlarının çoğunluğu, bu inanılmaz matem sessizliğini maalesef maçın devamında da yine bozmadı. Kale arkalarına tezahürat desteği vermediler veremediler.  Sessiz sedasız geldiler, sessiz sedasız gittiler.
                                                                              ***
İkinci yarının ilk dakikasında Doğan ve Ahmet Canbaz’ı soyunma odasında bırakarak, doğru karar veren ama Hosseini ile başlamayıp, Fernandes ile başlayarak bana göre burada hata yapan Ünal hoca, Fernandes’ten istediğini ikinci 45 dakikada aldı. 

Oyuna soktuğu Kamil Ahmet ve özellikle Avdijaj’dan istediğini alamadı.
Haliyle 35 dakika sahada kalan ve hiç bir katkısı olmayan Avdijaj’ın, artık oyundan çıkması gerekir diye düşündüğümde, onu kenara alan Karaman, Koray ile o boşluğu doldurmaya çalıştı.

Advijaj’ın bu geceki rezil futbolu hafızalarımda kaldı. Bu oyuncunun performans düşüşü devam ediyor. Bu gece ona Kamil Ahmet’inde eklenmesine çok şaşırdım diyebilirim.

35’lik Pereira ve Sosa koşacak, etrafındaki gençler hücuma gittiklerinde, geriye dönerken taksi çağıracak. Yok öyle yağma.
Sarı kırmızılıların defansı özellikle bu karşılaşmada tel tel dökülmesine rağmen, başta Beto olmak üzere, Jerome, Berkan, Borges, Halil ve Costa takımları içinde diri kalmaya çalışanlardan oldu.
                                                                      ***
Trabzonspor’un son dakikada Pereira’nın attığı kafa golü öncesinde kafa pasını veren Sörloth’un  ofsayt olması ve Novak’ın uzatmanın son saniyelerinde net pozisyonda, kafayı yere doğru değil de üst direğin üstünden auta atması, bordo mavililerin bu önemli maçında kabus anlarından oldu.
Telaşa gerek yok, bu lig uzun bir maraton. Trabzonspor takımı yine toparlayacaktır.

Gecenin tek minik tesellisi Alanya ile Başakşehir’ in berabere kalmasıydı ama bu yine tam destekli Fenerbahçe’ye yaradı. Bakalım yeni teknik adamı Bülent Uygun ile kendi evinde ilk maçına çıkacak olan Kayserispor, Fenerbahçe’yi nasıl gönderecek? 
Yarın akşam saat 19.oo’da gözlerim, bu maçın orta hakemi Arda Kardeşler’in üzerinde olacak.

Bir zamanlar Uzungöl…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.