Trabzon'da günlük koronavirüs vaka ve ölüm sayıları açıklandı!

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61'e önemli açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da günlük koronavirüs vaka ve ölüm sayıları açıklandı!

“Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı” (DOKKAF) Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Fuarda stant açarak, sağlık çalışanı olmak isteyen gençlere önemli sunumlar yapan Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü ayrıca ilk yardım ve daha birçok eğitimin yanı sıra aşı olmak isteyenlerinde aşılarını gerçekleştirdi.

Stantta bulunan İl Sağlık Müdürü Hakan Usta Haber61’e özel açıklamalarda bulundu. Usta’nın açıklamaları şöyle;

“2 YILLIK MÜCADELE SONRASINDA HALKIN GÖNLÜNÜ FETHETMEK BİZLERİ ONURLANDIRIYOR”
Organizasyonun ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. Amaç tabi ki kariyer planlama. Stajyer ve öğrenci kardeşlerimizin ve onların ailelerinin buralardan fikirler alarak kendilerine yön vermeleri amaçlanıyor. Bizde Sağlık Bakanlığı olarak bu konuda aktif rol alıyoruz. Kariyer planlaması için kendimizi tanıtırken aynı zamanda hizmetlerimizden yola çıkarak halkın bilinçlenmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm ekipmanlarımızla burada hazır bulunduk. Bir çok hizmetimizi burada halkımıza sunma imkanı bulduk. Aynı zamanda sigara bırakma, obezite ile mücadele, Kovid ile mücadele ve Turkovac aşı uygulaması gibi birçok uygulamamızı da halkın bilinçlenmesi anlamında sergileme fırsatı bulduk. Çok yoğun bir ilgi var. Öğrencilerimiz başta olmak üzere halkımıza teşekkür ediyoruz. Sağlık Bakanlığına büyük teveccüh var. 2 yıllık mücadele sonrasında halkın gönlünü fethetmek bizleri onurlandırıyor. İlk yardım uygulamalarımızı vatandaşlarımıza aktararak, olay anında doğru müdahale ile bir kişinin hayatını bile kurtarmak için bu sunumları yaptık. Bizim için çok yararlı bir fuar oldu.



“SAĞLIK PROFESYONELLİĞİNİN ÖNEMİ KOVİD DÖNEMİNDE BİR KEZ DAHA GÖRÜLDÜ”
Sağlık profesyonelliği çok önemli bir şey. Kovid döneminde de bunun önemi bir kez daha görüldü. Sağlık profesyonelleri birçok meslek grubundan oluşmakta. Acil Tıp Teknisyeninden, hemşiresine, sağlık memuruna, doktoruna varıncaya kadar birçok kesimi içerisine alıyor. Laborantlarımız, röntgen teknisyenlerimiz, anestezi teknisyenlerimiz ve daha birçok paydaşımız var. Bu ekiplerle birlikte hizmetimizi sürdürüyoruz ve daha da güçlenerek yolumuza devam ediyoruz. Bizim sağlık personeli alınma yöntemleri doktorlarda müracaat olunca öncelikle zorunlu hizmet olarak ve onun dışında açıktan atama şeklinde olmuş oluyor. Kişiler müracaatını yapıyor ve kime şans çıkarsa kimin puanı yüksekse o giriyor. Bunun dışında yine paydaşlarımız, tıbbı sekreterlerimiz, güvenlik görevlilerimiz, temizlik personellerimiz gibi birçok konu daha var. Onlarda da yeni uygulama özelinde İŞKUR üzerinden kura ile alım oluyor. Bizde herhangi bir farklı yöntem uygulanmıyor. Bakanlığa yapılan ortak müracaatların değerlendirilmesi sonucu alım oluyor. Hakkaniyetli olduğunu da tüm halkımıza kesin kez söylemekte yarar var.

“HALKIMIZ DUYARLI, DAR ALANLARDA, KAPALI ALANLARDA MASKEYİ ÖNCELİKLENDİRİYOR”
Sayın bakanımızın söylediği maske dışarda takılmayabilir, içerde de havalandırması uygun ortamlarda takılmayabilir. Açıkçası şunu söyledi; Siz kendinizi düşünen ve ona göre hareket edin. İki yıllık süreç hepimiz için iyi bir eğitim süreciydi. Halımız çok iyi bilinçlendi. Maske konusunda kendisini koruma ve neler yapılması gerektiği konusunda. Sayın Bakanımız bunu söyledi aslında, kendinizi görün ve kendinizi korumak anlamında ne yapmanız gerekiyorsa onu yapın. Maske ise maske, mesafe ise mesafe. Takılması gerektiğini düşünmediğiniz yerlerde de takmayın. Biz devlet olarak sınırları kaldırmış olduk. Ama gördük ki halkımız duyarlı, dar alanlarda, kapalı alanlarda maskeyi önceliklendiriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Halk kendisini korumayı biliyor. Sadece maske mesafe değil aşıya da ihtiyacımız olduğu biliyoruz. O anlamda burada Turkovac aşımızı vurgulamak için standımızı kurduk. Öğrenci kardeşlerimiz halkımız gelip aşı ihtiyacı varsa onu da sağlayabiliyor. Dolayısıyla kazan kazan ilkesi ile burada güzel bir uygulama içerisindeyiz.

TRABZON’DA KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON DURUM
Koronavirüs vakaları gittikçe azaldı. 500’lü rakamları da gördük şükürler olsun. 2 binlere gelmişken 500’lü rakamlar bizi mutlu ediyor. İnşallah daha da aşağılara inecek. Yoğun bakımlardaki rahatlamayı da görüyoruz, o da bizi mutlu ediyor. Ama her gün 8-10 kişiyi kovid nedeniyle kaybediyoruz maalesef. İnşallah o sayılarda dip yapacak, inşallah hiç olmayacak. O zamanları da görmeyi arzu ediyoruz. Belli atakların sonrasında bu dönemleri de yaşamıştık. İnşallah tekrar yaşarız ve sonsuz bir şekilde tekrar bu atakları görmeyecek şekilde yaşarız. Şuan için vakalarımızın azlığı bizi mutlu ediyor.

“BU İŞE GÖNÜL VERENLER BU İŞE GİRSİNLER, SADECE BİR İŞ OLARAK GÖRMESİNLER”
Biz sağlık Bakanlığı olarak kariyer planlamasında nasıl rol alacağımızı, arkadaşların neleri önceliklendireceğini, nelere düşüneceklerini çok iyi sergilediğimizi ve anlattığımızı düşünüyoruz. Eksiklerimiz varsa, uyarırlarsa onları da düzletmeye hazırız. Ama şunu unutmamak lazım ki sağlık hizmeti özveriyle yürür. Sağlık hizmeti mekanize bir hizmet değildir. Diğer hizmetleri küçümsemiyorum ama başka hizmetler gibi algılanmaması gerekir. Sağlık hizmeti veren kişiler özveride bulunmak durumundadır. Yaşamından, çocuğundan, o anki sağlık durumunda ödün vererek hizmeti vermek durumunda kalmaktadır. Bu hizmeti seçecek olan kardeşlerimizin de bunu düşünerek hareket etmelerini özellikle istirham ediyoruz. Yani bu işe gönül verenler bu işe girsinler, sadece bir iş olarak görmesinler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber