Trabzon'da Afgan ailenin dramı! Bir iğne yüzünden hayatı mahvoldu

Haber61 - Özel Haber - Okan Çıtlak

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde Boztepe mahallesinde yaşayan ve Afganistan’dan yaklaşık 1 yıl önce Türkiye’ye göç eden Huday Nazar, 8 yaşındaki oğlu Ali Rıza’nın yanlış iğne sonucunda yatalak kaldığını söyledi. Nazar tedavi için yardım bekliyor.

Afganistan’dan Türkiye’ye bir yıl önce 3 çocuğu ve eşiyle beraber geldiğini belirten Huday Nazar, çocuğunun yanlış iğne vurulmasıyla yatalak kalmasından sonra 2 aydır çalışamadığını söyledi.

Oğlu 8 yaşındaki Ali Rıza’nın ateşlendiği bir gün Trabzon Numune Eğitim Ve Araştırma hastanesine götürdüklerini, çocuklarına iğne yapıldığını ve sabahında kalktıklarında çocuklarının hareket edemediğini, yatalak hale geldiğini belirten Nazar “Çocuğumun bir gün çok ateşi çıktı. Sabah saat 06.00’da Numune Hastanesi’ne götürdüm. Çocuğuma okuma- yazmam olmadığı için adını bilmediğim iğne ve serum yaptılar. Öğleden sonra saat 16.00’da bizi taburcu ettiler. Eve geldik çocuk yemeğini yedi. Gece uyuduk sabah saat 04.00 gibi bana seslendi. “Baba ben tuvalete gideceğim” dedi. Ben de “Kalk git” deyince “Kalkamıyorum” dedi. Ben kaldırmaya çalıştım baktım kalkmıyor, tekrar denedim, kaldırdım ve bıraktığımda çocuk yere düştü. Hemen ambulansı aradım” ifadelerini kullandı.

Çocuğu 8 yaşındaki Ali Rıza’yı alan ambulans ile birlikte tekrar Numune Hastanesine gittiklerini belirten Huday Nazar, Hastanenin “Bu bizim işimiz değil” diyerek kendilerini Tıp Fakültesi’ne gönderdiklerini belirtti.  Burada 14 gün tedavi gördüklerini belirten Nazar, yine sonuç çıkmayınca Samsun’a gönderildiklerini ve 25 gün de orada tedavi gördüklerini söyledi. Oradan da taburcu edildiklerini belirten Huday Nazar “Şimdi çocuğum yatalak. İlaç kullanmıyor. Her herhangi bir şey vermediler. Çocuk öylesine yatsın dediler. Çocuk iyileşecek mi diye soruyorum bana net bir cevap vermiyorlar. “İyileşip iyileşmeyeceğini bilmiyoruz” diyorlar. Çocuk büyüyünce tamamen felç olacak, şimdi biraz da olsa iyileşme şansı var. ” Şeklinde konuştu.

Doktorların kendilerine bilgi vermediklerini söyleyen baba Huday Nazar, “Soruyoruz neyi var diye, bilmiyoruz diyorlar. Enfeksiyon kapmış diyorlar. İğneden 8 saat sonra çocuk bu hale geldi diyoruz. Bilmiyoruz diyorlar” diye konuştu.

“Yardım istiyorum” diyen Baba Huday Nazar “Çocuğumun tedavisi devam etsin istiyorum, Çalışmıyorum, hiç param yok. “ sözleriyle yetkililere seslenerek çocuğuna yardım eli uzanmasını bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar