Tonya Vadisi'ne tam not!

Trabzon'un gelecekteki turizm alanlarından biri olacak olan Tonya Vadisi beğeni topluyor.

Tonya Vadisi'ne tam not!

Trabzon’da yatırımların artırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan Tonya Vadisi Turizm Projesi yatırımcıların büyük beğenisini kazandı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve DOKA Uzmanı Murat Karaca, Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammad Rahif Hakmi ve beraberindeki heyete Tonya Vadisi Turizm Proje alanlarını gezdirdi. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, “Şehrimizde önemli yatırımları bulunan Dubai merkezli çalışan Armada Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakmi, Trabzon’un yeni turizm alanı Tonya Vadisi’ni inceleyerek yatırım kararı aldığını bize aktardı. Armada Grubunun proje içerisinde yer alan otel ve konaklama kısımlarına talipli olduğunu ve proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti” dedi.

Tonya Vadisi Turizm Projesi’nin, Trabzon Valiliği, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Tonya Belediyesi ve TTSO desteğinde yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, projeye yatırımcıların büyük ilgisinin bulunduğunu dile getirdi. Hacısalihoğlu, “Proje alanı şimdiden yerli ve uluslararası yatırımcıları heyecanlandırdı. Bu proje kapsamında çok sayıda yatırım şehrimize kazandırılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, projenin master planlarının Avusturyalı ekipler  tarafından  dünya standartları baz alınarak hazırlandığını kaydederek şöyle konuştu:

“Arzu ederiz ki kısa zamanda bütün ilçelerimizin buna benzer master planları tamamlansın. Fizibilite raporlarının da bir an önce ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu yatırımları özel sektör yapacak. Kamunun yapacağı yatırımlar, ulaşım ve altyapıyla ilgili olanlardır. Kamu özel sektör işbirliğini dikkate alarak işlerin kolaylaştırılması adına özel sektörün önünü açmamız gerekiyor.” 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber