Mavi Yıldız Çiçekleri Japonların ilgisini çekti!

Japonya'dan Kadıralak'a turist gelecek

Mavi Yıldız Çiçekleri Japonların ilgisini çekti!

Haber61 Haber Servisi

Trabzon’un Tonya İlçesi’ndeki Kadıralak Yaylası’nda yılda sadece 15 gün açan mavi yıldız çiçekleri Japonların da dikkatini çekti.

Son dönemlerde Trabzon’un turizmde yükselen yıldızlarından biri olan Kadıralak Yaylası’ndaki mavi yıldız çiçeklerinin açması merakla bekleniyor ve vatandaşların ilgi odağı oluyordu.

Mavi yıldız çiçeklerinin tanıtımı için Trabzon Ticaret Sanayi Odası ve DOKA da çalışmalarını sürdürürken Japonya’dan bir talep geldiği öğrenildi. Japonya Büyükelçiliği, Trabzon’daki yetkililere ulaşarak bir firmanın ekoturizm için mavi yıldız çiçekleri odaklı bir grup ile gelmek istediklerini bildirdi.

Konuyla ilgili Ankara Trabzon Günleri’nde Haber61’e konuşan DOKA yetkilisi  “Japon acenteleri irtibata geçerek bilgi istedi. Bizi arayarak “ Japon Büyükelçiliğinden aradılar. “Türkiye’ye ekoturist getiriyoruz. Bir şekilde mavi yıldız çiçeğini duyduk.” Dediler. Bununla ilgili detaylı bilgi ve tanıtım istediler. Mavi yıldız çiçeğiyle ilgili eko turizm grubu getirmek istediler. Böyle bir planımız var. İnşallah daha da meşhur olacak.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber