Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Tolga böyle istedi

Trabzonspor Şampiyonlar Ligi B grubunda ilk karşılaşmasına çıktı.

Karşılaşma öncesi Milano caddeleri özellikle Milano’nun en büyük alanı olan Duomo alanını, 2 bine yakın Trabzonspor taraftarı tarafından adeta karnaval yerine çevirdi.

Avrupa’nın çeşitli yerlerinden Milano’ya gelen Trabzonspor taraftarlarının Duamo alanında ki görüntüleri ve yaptıkları şovlar görülmeye değerdi.

Milano halkı büyük bir ilgi ile Trabzonspor taraftarlarını izlerken bu anları fotoğraf ve video makineleri ile görüntülemeyi de ihmal etmediler.

Stadyumda ise bambaşka bir coşku vardı. 5-6 bin civarında Trabzonspor taraftarı takımlarının ilk kez katıldığı şampiyonlar liginde desteklerini bir an olsun esirgemedi.

xxx

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı. İlk 11 dakikada Yerden kısa paslarla birbirlerini tartmaya çalıştılar.

Dakikalar 19’u gösterirken İnter, Glowacki’nin hatası sonucu gole çok yaklaştıysa da Trabzonspor defansı bu tehlikeyi uzaklaştırmasını bildi.

Karşılaşmanın 30. Dakikasına kadar Trabzonspor bir deplasman takımının yapması gereken her şeyi yaptı. Kontrollü oyununu elden bırakmadı. 

İnter 30.dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koymaya çalıştı ve 32.dakikada kaleci Tolga Zarate’nin vuruşunda topu mükemmel bir şekilde direğin dibinden çıkardı.

İnter’in diğer tehlikesi yine Trabzonspor defansının yaptığı hata sonucu gerçekleşti. Kornerden gelen topa Giray’ın yaptığı ters vuruşta Tolga Pazzini ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü gelen vuruşu önlemeyi başardı.

İlk yarının geneline baktığımızda Trabzonspor bir kaç bireysel hatanın dışında bir deplasman takımının yapması gereken her şeyi yaptı.

Trabzonspor karşılaşmanın 2.yarısına biraz daha fazla hücumu düşünerek başladı ve rakip yarı alanda daha fazla gözüktü.

İnter teknik direktörü Gasperini 55.dakikada 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Pazzini ve Obi oyundan çıkarken yerlerine Milito ve Alvarez oyuna girdi.

Trabzonspor ilk oyuncu değişikliğini maçın 64. Dakikasında Alanzinho’nun yerine Sapara’yı alarak gerçekleştirdi.

Karşılaşmanın 70. Trabzonspor kalesi üst üste iki gol tehlikesi atlatırken Tolga kalesinde devleşti. 72. Dakikada Milito Tolga ile karşı karşıya kaldı vurdu Tolga topu iki hamlede mükemmel kontrol etti.  Hemen 1 dakika sonra kenardan gelen topa yine Milito yükseldi kafayı vurdu ve top auta çıktı.

İşte Tolga’nın Miluto’nun vuruşunda yaptığı bu kurtarış karşılaşmanın kader anı oldu.

Karşılaşmanın 72. dakikasında Trabzonspor 28 yıl öncesinde olduğu gibi İnter karşısında bir kez daha öne geçti.

Halil altıntop hafif çaprazdan mükemmel vurdu ve top üst direkten döndü, topu iyi takip eden Celustka hafif çaprazdan uzak direği mükemmel gördü ve top ağlarda.

87.dakikada Halil Altıntop yerini Aykut’a bırakırken, İnter Zareta’nın yerine Coutinho’yu aldı.

Tolga, Tolga Tolga maçın kader adamı Tolga bir kez daha kalesinde devleşti ve Trabzonspor’un İnter gibi bir devi deplasmanda devirmesinde en etkin futbolculardan birisi oldu.

Ha bu arada Venedik’te bize bir düzine gol yersiniz diye takılan Fenerbahçe taraftarları da bir kez daha yanılgıya kapıldı ve Trabzonspor’u kendileri gibi sandılar.

Öpüldünüz çocuklar.

Bu taraftarı buradan mutlu gönderdiniz. Trabzonsporluları yıllardır özlemini çektiği mutluluğa kavuşturdunuz.

Teşekkürler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.