TOKİ sosyal konut projesinde kuralar ne zaman çekilecek?

TOKİ sosyal konut projesinde bugüne kadar başvuru sayısı 7.5 milyonu geçmiş durumda.

TOKİ sosyal konut projesinde kuralar ne zaman çekilecek?

 31 Ekim'e kadar sürecek olan başvurulara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken TOKİ Başkanı Ömer Bulut'tan vatandaşın merak ettiği soruya da yanıt geldi. Bulut, kura çekimlerinin 31 Ekim'den sonraki ilk hafta yapılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ sosyal konut projesi için başvurular sürüyor. Proje kapsamında ev, arsa ve iş yerleri çekilecek kuraların ardından hak sahiplerine teslim edilecek.

Başvuruların 31 Ekim'e kadar süreceği açıklanırken, oldukça uygun fiyat ve ödeme koşullarıyla vatandaşlara satılacak olan konutların temelleri bu yıl sonunda atılacak. Arsa ve iş yerlerinin de dahil edildiği projede konutlar ise 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacak. Projede, 2+1 dairelerin bedeli 608 bin TL olarak açıklandı. Aylık taksitler ise 240 ay vade ile 2 bin 280 TL olarak belirlendi. 3+1 dairelerin fiyatının ise 851 bin TL olduğu projede, bu dairelerin de aylık ödemesi 3 bin 187 TL olarak belirlendi.

8 MİLYONA YAKIN İNSAN BAŞVURDU
Dün akşam yoğun ilgi gören sosyal konut projesi ile ilgili soruları yanıtlayan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şu ana kadar projeye 7.5 milyon kişinin başvurduğunu açıkladı. Bulut, "Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz." dedi.

KURALAR NE ZAMAN YAPILACAK?
Bulut en merak edilen konuya da değinerek kura çekiminin ne zaman yapılacağını açıkladı. TOKİ başkanı vatandaşın merakını gidererek, "31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak." ifadelerini kullandı.

Bulut sözlerine şöyle devam etti: "Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır. TOKİ projeleri dünyada örnek model. 100'e yakın ülke konut projelerimizi öğrenmeye geliyor. Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi