Yolsuz kalan köy halkı isyan etti

Tokat’ta iki köy arasında uzun bir süredir devam eden anlaşmazlık nedeniyle yolsuz kalan köylülerden Musa Bal, benzin dolu bidonla kendisini pikaba kilitleyerek eylem yaptı. Köylüler, “Kış geliyor kar yağınca ne yapacağız. Ya köyü satacağız ya da buradan devletimiz bir yol açacak” diyerek çaresizliklerini anlattılar.

Yolsuz kalan köy halkı isyan etti

Tokat merkeze yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeli köyünden geçerek Yelpe köyüne giden yol, mera anlaşmazlığı sonrasında iki köy arasında soruna neden oldu. Yelpe köylüleri yaşanan gerginlik nedeniyle Dedeli köyü yolundan geçemezken, Gümenek köyü üzerinden ulaşım sağlanmaya başladı. Köy sakinlerinden Mustafa Kasın ise yolun tapulu arazisinden geçmesi nedeni ile kamulaştırma yapılmadığı için demir kapı yaptırarak yolu kapattı. Kapının anahtarı ise köye öğrenci getiren servis sürücülerine verildi. Köy sakinlerinin tepkileri üzerine üçüncü bir yol güzergahı belirlenerek İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı. Gümenek köylülerinin mahkemeye başvurması sonucu ise İstinat Mahkemesi kamulaştırma yapılmadan yolda çalışma yapılamayacağı kararı vermesi üzerine çalışmalar durdu. Yarım kalan yoldan geçemeyen yolsuz kalan köylüler ise 3 yolun kesiştiği alanda eylem yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler