TİSKİ olağanüstü toplandı! Trabzon’da o mahallelerde su indirimi kaldırıldı

Trabzon’da Kentsel ve Kırsal Alanların tespitinin ardından TİSKİ tarifelerinin de yeniden belirlenmesi amacıyla düzenlenen TİSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında toplandı.

TİSKİ olağanüstü toplandı! Trabzon’da o mahallelerde su indirimi kaldırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü 2022 yılı Olağanüstü Genel Kurulu, Norm Kadrosunun İptal ve İhdası” ile “Tarife Cetveli” olmak üzere iki ayrı gündem maddesiyle toplandı. Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan toplantıda, 6360 sayılı kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde içme ve kullanma suları için alınacak ücretlerde uygulanan “en düşük tarifenin %50'sini geçmeyecek şekilde belirlenir.” hükmünün 31.12.2022 tarihi itibariyle sona erecek olması ve kentsel ile kırsal alanların tespitinin ardından tarife cetvelinde yapılacak güncelleme görüşüldü. Gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

31 ARALIK’TA SON BULUYORDU

Genel kurulda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “6360 sayılı kanunun süresinin 31 Aralık 2022 itibariyle sona erecek olması ve geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kararlaştırdığımız kırsal ve kentsel alan düzenlemesiyle TİSKİ yeni tarifelerini 1 Ocak’tan itibaren uygulayacak. Meclisimizin aldığı kararla, bir kısım köyden mahalleye dönüşen yerler kentsel mahalle oldu. Yine beldeden mahalleye dönüşen yerlerdeki imarlı alanlar, kentsel alan; imar dışı kalan alanlar da kırsal alan olarak kaldı. Beşikdüzü ilçemizde beldeden dönen yerler olmadığı için bir tek sahile sıfır olan Denizli Mahallesi’nde eskiden yüzde 75 indirim varken, artık Denizli Mahallesi bu indirimden yararlanamayacak” dedi.

KIRSAL MAHALLEDE İNDİRİM DEVAM

Başkan Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim normal tarifelerimizde Akçaabat, Ortahisar ve Yomra dışındaki sahil ilçelerimizde yüzde 8 indirim var. İçerideki ilçelerimizde ise yüzde 46 gibi bir indirim var. Örneğin Ortahisar’da 9 lira olan suyun metreküpü, Şalpazarı’nda 5 lira. Yine buradaki beldelerde suyun metreküp fiyatı yine 5 lira olarak devam edecek. Kanundan kaynaklanan yüzde 75 ve 50 oranındaki indirimler statüsü değişen yerler için kalkıyor. Ortahisar, Akçaabat ve Yomra’da beldeyken mahalleye dönüşen yerlerin imarlı kısımlarında Ortahisar’daki tarife neyse o uygulanacak. İmar dışındaki yerlerde ise kırsal mahalle olduğu için yüzde 75 indirim devam edecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler