Tıbbi atık kapasitesi artırılıyor

Yeni kurulmakta olan sterilizatör ünite çalışmalarını yerinde inceleyen Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediyesi olarak insan sağlığına ve çevreye büyük önem verdiklerini belirtti. TRAB-Rİ-KAP Katı Atık Birliği kapsamında Deliktaş me

Tıbbi atık kapasitesi artırılıyor

Yeni kurulmakta olan sterilizatör ünite çalışmalarını yerinde inceleyen Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzon Belediyesi olarak insan sağlığına ve çevreye büyük önem verdiklerini belirtti.

TRAB-Rİ-KAP Katı Atık Birliği kapsamında Deliktaş mevkisindeki çöp aktarma istasyonu içerisinde bulunan tıbbi atıkların bertaraf ünitesinin kapasitesini artırmak için yeni ve geniş kapsamlı bir ünitenin yapımına başlandığını ifade eden Canalioğlu, ''Şu anda kullanılmakta olan ünitede günde bin 400 kilo tıbbi atık zararsız hale getirilebilirken, yeni ünite ile birlikte günde 5 bin kilo tıbbi atık sterilize edilebilecek.

Bu ünite ile birlikte daha az zamanda daha çok tıbbi atık zararsız hale getirilerek bertaraf edilecektir'' dedi.
Canalioğlu, sistemin 2 ay içerisinde hizmete gireceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler