TGA Yönetimine Trabzon'dan aday! Toplantıda havalimanı vurgusu

Türkiye'de 7 bölgede gerçekleştirilecek olan Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu seçimi için Trabzon'un adaylık açıklaması düzenlenen toplantı ile yapıldı.

TGA Yönetimine Trabzon'dan aday! Toplantıda havalimanı vurgusu

Bir önceki dönem Samun'da olan bölge yöneticiliğinin Trabzon'da olması için çalışma başlatıldı. Trabzon'dan TGA Yönetim Kuruluna Mustafa Dündar adaylığını açıkladı.

Zorlu Grand Otel'de yapılan toplantıya TÜRSAB Doğu Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı ve Turizm paydaşları katıldı.

Karadeniz Bölgesinde 42 bin kayıtlı yatak kapasitesi var. Kayıtsız olanlar içimizde yara. Kayıtlılardan vergi alınıyor ve bu vergilerden bütün işletmeler faydalanıyor. Buna göz yumuluyor. Birleşik kaplar teorisi bu bölgede işe yarayacak. Süre uzuyor bunu görebiliyoruz.

Dündar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Benim arkadaşlarımın desteği ile TGA yönetim kurulu üyeliğine aday olduğumu belirtmek istiyorum.

Yatak kapasitesi ve her alanda liderlik Trabzon'da ama temsiliyet Samsun'da. Bunu Trabzon'a almak istiyoruz. 1 Milyar dolar gelir deniyor ancak benim hesaplamalarına göre 700 milyon dolar kayıp var. Bunun kayıt altına alınması ve Trabzon'un bundan faydalanması lazım. Sektörün önde gele temsilcileri geldi Trabzon'u gezdi ve tanıttılar ama TGA destek vermedi. Bölgedeki işletmeler karşıladı."

Trabzon Mercure Otel Genel Müdürü Tuncay Beyaz, yaptığı açıklamada  "Projelerin doğru uygulanmadığını düşünüyoruz. Doğru projelere destek verilse bölge bir o kadar daha ileri gidecek. Bundan 3-4 yıl önce Bahreynli, Ummanlı turist görmüyorduk. Çünkü bir kendi imkanlarımızla bu ülkelerde tanıtım yaptık. Şimdi bunları şehrimizde görüyoruz. Konaklama vergisi aslında bir işletmenin bir marka ile anlaşması, markanın işletmeden marka parası adı altında para alması. Devlet bunu yapmamalı. Olması gereken girişteki turistin ödediği oda ücretinin üzerindeki ekstradan 1-2 dolar alınması ve bu paraların belediyelere aktarılması. Belediyede bu parayla temizlik ve düzenleme çalışmaları yapması. Biz hizmet ihracatı yapıyoruz. Maliyetler ağır. Ciddi anlamda bir çok işletmemiz sıkıntı yaşıyor" dedi.

YENİ PİST VE TERMİNAL BİNASI TRABZON'A ŞART

Yönetim Kurulu Adayı Mustafa Dündar, Tabzon'a yeni bir havalimanının şart olduğunu belirterek, "Hem yeni terminal binası ve yeni pist Trabzon için şarttır. Rize ve ordu havalimanlarının yapılması Trabzon için bir şanstır. Bizim terminal binalarını görünce buraya yolcu indiremeyiz diyorlar. Bu sene Trabzon'a indirtemediği için Rize'ye Ordu'ya indiriliyor. Trabzon'a yeni Havalimanı şart. Rize'ye Ordu'ya iniyor turistler. Ama önceliğimiz Trabzon. Buraya gelsinler biz buradan göndeririz. Sinop'tan bile talep geldi. Sinop - Artvin arası neden olmasın. Bölgesel kalkınma çok önemli" dedi.

"DİĞER BÖLGELERDE SORUN YAŞAYACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Dündar, Karadeniz Bölgesi'nde sorun yaşayacaklarını düşünmediğini belirterek, "Bölgeden bildiğim kadarıyla bir aday yok. Bolu'dan var. Biz çevre illerle ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünüyoruz. Bartın, Safranbolu yatak kapasitesi olarak bizden az ama oy olarak fazla. Bin 700 civarında oy var. Bütün bölgelere gitmeyi planlıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber