Terim basın toplantısı yaptı

Herkesi bir bayrak altında toplanmaya davet eden Terim, sözlerine şöyle başladı; " Son günlerde acı çekiyoruz. Artık üzülmek istemiyoruz. Hep birlikte olarak bu günleri en kısa sürede atlatmamız lazım." YENİ KAPTAN SERVET! Sakatlıklarla ilgili soruya da c

Terim basın toplantısı yaptı

Herkesi bir bayrak altında toplanmaya davet eden Terim, sözlerine şöyle başladı; " Son günlerde acı çekiyoruz. Artık üzülmek istemiyoruz. Hep birlikte olarak bu günleri en kısa sürede atlatmamız lazım."

YENİ KAPTAN SERVET!

Sakatlıklarla ilgili soruya da cevap veren Fatih Terim; "Sakatlıkların önemli olduğunu ifade eden Terim, "Oluşan ortama karşın kadromuzda yetenekli futbolcular var. Ben, oyuncularımın hepsine tek tek güveniyorum. EURO 2008'de de bu tarz sorunlar yaşamıştık ama elimizden gelenin en iyisini yaparak başarılı sonuçlara imza atmıştık.

Türk Milli Takımı, UEFA'ya göre birçok Avrupa takımından çok daha iyi durumda. Gerek fiziki gerekse teknik bazda Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve diğer bazı takımlardan çok daha iyi durumdayız. Bunu biz değil, UEFA söylüyor.

EURO 2008'den döndükten sonra her açıdan hazırlanmış bir program üzerinden gidiyoruz. Benim ısrarla üzerinde durduğum bir konu, yorgunluk! Artık Avrupa'da her alanda mücadele ediyorsak - yorgunluk- diye bir şeyin olmaması gerekir. Ben, oyuncularım bunu aştığını düşünüyorum. Bundan sonra da bu tarz söylemler duymak istemiyorum." dedi.

Milli Takım kaptanlarının sakat olması nedeniyle yarınki maçta forma giyme sayısına göre kaptan seçeceğini söyleyen Terim, en fazla forma giyen ismin Servet olduğunu ve bu oyuncunun sahaya çıkması halinde kaptan olacağını söyledi.

ÜMİT MİLLİ TAKIMIN DURUMU!

Genç bir jenarasyona sahip olduklarını ifade eden Terim, Ümit Milli Takım'ın Belarus ile oynayacağı kritik maça da değindi.Terim bu konu hakkında şu şekilde konuştu; "Ümit Milli Takımımız, Belarus'u geçerse Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Ben, bu şampiyonaya gideceğimize yürekten inanıyorum.

Şampiyonaya gidersek Ümit Milli Takım'ın başında ben olacağım. Artık kendimizi Avrupa'da hissettirmemizin zamanı geldi. İçimizdeki potansiyeli başarıya dönüştürmenin tam zamanı. Artık yarınların takımlarını da kurmak zorundayız. Bu açıdan Avrupa Şampiyonası bizim için fazlasıyla önemli. Ümit Milli Takımımız ile hedefimiz 2012 Olimpiyatları.."

İlk kez forma giyecek oyunculara da tavsiyelerde bulunan tecrübeli teknik adam, "Biz elimizden geldiği kadar oyunculara forma veriyoruz. Yeterki futbolcular çaba göstersin ve potansiyelini ortaya koysun.

Bakın Norveç maçının 15. dakikasında İbrahim Kaş istemediğimiz bir şekilde sakatlandı ancak o günden beri Gökhan aldı formayı bırakmıyor. Bu tarz isimler daha fazla olacak gelecekte. Bizim potansiyelimiz çok büyük. Artık bu potansiyeli kullanmanın zamanı geldi" dedi.

"BOSNA HERSEK'İ CİDDİYE ALIYORUZ"

Bosna Hersek'in çok güçlü bir takım olduğunu dile getiren Terim, "Bosna Hersek'in çoğu oyuncusu Avrupa'nın önemli kulüplerinde forma giyiyor. Teknik direktörleri de çok tecrübeli. Bosna Hersek'i çok ciddiye alıyoruz. Burada İspanya kadar Bosna Hersek de bizim rakibimiz. Bosna Hersek, genç, çok koşan, ısıran bir takım. Yarınki maçta son derece dikkatli olmalıyız. Oyuncularıma sürekli rakibi hafife almamaları gerektiğini söylüyorum." dedi.

"MESUT ÖZİL İÇİN BEKLİYORUZ"

Mesut Özil'in kendilerinden izin istediğini dile getiren tecrübeli teknik adam, "Mesut bizden izin istedi, biz de verdik. Türk Milli Takımı'nı tercih etmesi için önünde uzun bir zaman var. Alman medyası Mesut'un Almanya'yı tercih ettiğini söylüyor. Tamamen bir yalan.

Propoganda yapmaya şimdiden başladılar. Biz Alman basınına değil Mesut Özil'e bakıyoruz. Tekrar ediyorum, biz ona zaman verdik. O da bize kararını söyleyecek ama daha zaman var. Şu an bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor