Haber61

Haber61

Tayfun Cora'yı asın!

Başkan Nuri Albayrak kişilik olarak çok alçak gönüllü ve mütevazı bir insan. Asla şatafatı ve gösterişi sevmeyen bir isim.  Kendi halinde yalın biri. Onun kişiliği bu. Yani genlerinde bu var.

 

Başkan Albayrak"ın sosyal hayatın, magazinsel konuların içersinde olup olmaması benim yazacağım konuyla direk ilintili olmayabilir,ama bağlantılı.

Özellikle batı kültürünün yerleşmediği,Doğu kültürünün de tam oturmadığı ,hata doğu batı sentezi arasında sıkıştırılmış ülkemizde, maalesef bu tür davranışlar kurumunuzu da olumlu yada olumsuz etkileyebiliyor. İşte bazen hareketler, davranışlar  ve gözler kelimelerden çok daha fazla şey anlatır, topluluklara.

Siz istemeseniz de,lider olduğunuz kurumda davranışlarınız diğerlerine, korku yada, agresiflik olarak yansıyabiliyor

 

Türkiye"de  büyüklüğün ölçüsü bilgiyle değil de,  ne kadar fazla ses çıkardığınızla ölçüldüğü için sorun yaşanması da doğaldır.

İşte başkan Albayrak"ın doğru davranışları bile, bu nedenle bazen kulübe zarar veriyor.

Tıpkı Tayfun Cora örneğinde olduğu gibi

Biri ya büyük futbolcu olduğu için Trabzonspor"a alınır,yada Trabzonspor"da forma giydiği için büyük futbolcudur.

İşte onun için ,başkan Albayrak örneğini verdim yukarda.

Futbolcu kendini değerli,kulübünü büyük göremezse,bu kez kendini küçük,rakibi büyük görmeye başlar.Rakibi karşısında,ezilir,sıkılır,ardından da onlara hayranlık duymaya başlar

Onun için Avni Aker"deki  Galatasaray maçında Yatara ,Song"un Ayman"da Lincoln"ün formasını almak için  peşinden koşar:

Bunlar yapılmadığı için  Tayfun, mağlubiyet sonrası bile Fenerbahçeli R.Carlos"un formasını almaya çabalar.

Bakın Tayfun"u asmayın. Çünkü bu olayda en az suçlu o dur.

Bana göre  Tayfun büyük bir suç ta işlemedi, sadece küçük bir hata yaptı..

Bu da asılmasını gerektirmez. Tayfunlar kolay yetişmiyor. Kentin her tarafından her gün Tayfun gibi bir futbolcu çıkmıyor. Olaya fazla duygusal yaklaşmakta bazen tehlikeli olur. Tayfun hepimiz kadar Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Yönetim daha önce Avni Aker"de ki Galatasaray mağlubiyetinin ardından rakip takımdan forma alan  Yatara ve Ayman"a,bir yaptırım uygulama cesaretini gösterseydi ,Tayfun"un bırakın  Roberto Carlos'dan forma istemesini ,Carlos"un ona vereceği formayı bile, almaya cesaret edemezdi.

 Tayfun"u Carlos"un peşinde koşturan sebep, Tayfun formasını istediği R.Carlosla aynı ligde oynadığının farkında olmayışıdır. Ya da öyle hissedememesidir. Ona bağlı bulunduğu kurumun bunu hissettirememesidir. Futbolcunun duygulardan, ifadelerden ve  gözlerden bu mesajı alamamasıdır

Birinin başkanı, asıp keserken,diğerinin başkanı da ortalıkta görünmemek için direnirse bu olaylara sebebiyet verir işte.

 

 

Doğrusu başkan Nuri Albayrak"ın yaptığı ama burası Türkiye.

 

“Nam olsun kar olmasın” demek gerekiyor bazen.

 

Tayfun kardeşim  “Trabzonspor taraftarı da takımı mağlupken rakipten forma alan oyuncuyu sevmiyor. Doğru yada yanlış burası farklı bir iş.Toplumu da sen değiştiremeyeceğine göre,o zaman yapacağın tek şey var. Mağlupken doğru soyuma odasına git,rakipten ne forma al nede ona forma ver.

 

Trabzon"u Trabzon yapan değerleri bir sana hissettirmeli de,bu işi kim yapacak.

 Şampiyon kadrodaki efsane futbolcuların hiç birinde rakip takımların forması yok, Bırak rakip takım formasını Ali Yavuz dışında hiç birinde giydikleri forma yok. Yönetim 40 yıl etkinlikleri için forma yaptırırken bir tek Ali Yavuz"da Trabzonspor"un orijinal eski formasını bulabildi

Ne demek istediğimi anlamışsındır.

 

Senin Trabzonlu ve Trabzonsporlu olduğundan benim en küçük bir kuşkum yok.

 

Cep telefonunu vucüdünün aksesuari haline getiren Ferhat! ile Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası Lig TV mikrofonlarına konuşurken sırıtan futbolculara da nerede bulunduklarını bir hissetttirin.

 

Sahi Trabzon'da neler oluyor.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR