Tatile Yeni Bir Bakış Açısını Wellness İle Kazanın

Yeni ve farklı bir tatil deneyimi için Wellness merkezleri mükemmel bir tercih olabilir. 

Tatile Yeni Bir Bakış Açısını Wellness İle Kazanın

Tatiller günlük hayatın telaşından az da olsa kaçabileceğimiz ve kendimize vakit ayırabileceğiniz nadir ve değerli zamanlar. Bu zamanları da olabildiğince verimli, eğlenceli, kendimize vakit ayırabilecek, fayda sağlayacak şekilde geçirmek istiyoruz. Tüm bunları bir arada bulabileceğimiz son yıllarda dikkat çeken, adını duyuran bir alan var. O da Wellness. Yeni ve farklı bir tatil deneyimi için Wellness merkezleri mükemmel bir tercih olabilir. 

Wellness ile birlikte tatilinizde hem eğlenebilir hem de kendinizi birçok alanda geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda sağlığınıza da katkı sağlamış olursunuz. İnsanı bütüncül bir yaklaşımla ele alan Wellness, her yönden insan gelişimini sağlayacak uygulamaları kapsıyor. Böylece tatil sadece bir sürelik dinlenme olarak kalmıyor, tüm yaşamınızı etkileyecek bir konuma geliyor. Yani bir tatilden daha fazlasını kazanmış oluyorsunuz. Yepyeni bir tarz, farklılık ve yaşam için inanılmaz sağlıklı ve eğlenceli uygulamalardan yararlanmak için bunu seçebilirsiniz.

Peki, Wellness nedir? Yazımızın devamında sizin için mükemmel bir fırsat olan Wellness hakkında birçok detaylı bilgiyi paylaşacağız. Tüm bunlardan sonra sizde bu fırsatı kaçırmak istemeyeceksiniz.

Wellness İle Tanışın

Wellness, Türkçeye esenlik veya sıhhat olarak geçmiş sözcüktür. Dünya Sağlık Örgütü, Wellness kavramını sadece hasta olmamak değil kişinin bedensel, zihinsel ve sosyal açıdan tam olan iyilik halini ifade eden bir kelime olarak açıklıyor. Kişinin kendine her anlamda fayda sağlamak için, kendi isteği ile bilinçli olarak aldığı ve bu kararları uygulama sürecini içeriyor. Bu noktada kişinin temel amacı yaşam kalitesini artırmak, kendisine pozitif anlamda katkılar sağlamaktır. 

Daha sağlıklı bir yaşam için çaba göstermek, en tepedeki potansiyeli ortaya çıkarmak için yaşam biçimi belirlemek, öğrenmek ve gelişmek için emek vermek, kendini tanımak ve sevmek Wellness için temel mottolar arasında yer alıyor. Yapılan tüm uygulamalar, içerisinde bulunan tüm aktiviteler ile hedeflenen kişilerin bunlara ulaşmasıdır. Bunun özünde daha uzun ve her anlamda daha sağlıklı bir yaşam sürmek vardır. 

Bunların yanı sıra Wellness kişinin tercihlerini, amaçlarını, ilgi alanlarını ortaya çıkarır ve güçlü yanlarını görmesini sağlar. İnsanların istedikleri yaşam kalitesi seviyesine ulaşmaları için fırsatlar sunar. Olumsuzu değil olumluyu gösterir ve tercih edilmesini sağlar. Kişinin motivasyonunu, kendine olan güvenini tazeler ve iyimser bir tavır oluşturur. 

Wellness temel olarak dört ilkeyi göz önüne alır ve bunun üzerine kuruludur. Bunlardan biri bütünlüktür. Kaliteli bir yaşam için her şey birbirine bağlıdır, bütündür ve sürekli birbiriyle etki halindedir. İkincisi dengedir. Hayatın tüm alanlarının dengede olması, kişiyi olumlu etkiler. Tam tersi durum kişiyi mutsuz eder. Üçüncüsü öz sorumluluktur. Kişi kendi ve yaşamı için üstüne sorumluluk alır ve hayatın her alanına önem vererek dengede tutar. Dördüncüsü ise olumlu ve aktif olmaktır. Kişi yaşama olumlu bakmalı ve kararlar alıp eyleme koymalıdır. 

Wellness ile kişi kendi sorumluluğunu üstlenir ve kendi sağlığını korumak konusunda aktif rol alır. Kişiye bazı sorumluluklar yükler. Beslenme, yaşam tarzı, sağlık, yeterli uyku, dinlenme, deneyim, verimlilik, iletişim gibi birçok şeyin denge içinde olmasını sağlar. Wellness birçok boyutu ile insanlara çok sayıda şeyi kazandırır. Tüm bunları size sağlayan Wellness merkezleri vardır. 

Wellness Boyutları 

Wellness merkezi tatiliniz için her açıdan verimli bir süreç olacaktır. Çünkü Wellness içinde birçok boyutu bulundurur. Yani size bir yerden değil her yerden katkı sağlamayı amaçlar. Yaşam içinde tüm bu boyutları denge ve düzen içinde tutmanızı amaçlar. Yani Wellness ile yapacağınız bir haftalık bir tatil dahi sizin hayatınızı büyük oranda etkileyecektir. 

Wellness ile yapacağınız bir tatilin size kazandırdığı faydaları ve Wellness boyutlarını şöyle açıklayabiliriz:

●    Fiziksel Wellness: Vücudun sağlıklı olması için gösterilen çabayı ifade eder. İdeal kiloyu korumak, egzersizler yapmak, dengeli beslenmek, düzenli ve yeterli uyumak, alkol ve sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak bu boyutu temsil eder. 
●    Zihinsel Wellness: Kişinin psikolojik durumunu ifade eder. Burada kişi psikolojik rahatlama sağlamak amacıyla birtakım uygulamalar yapar. Yeni yetenekler geliştirmek, beceriler kazanmak, farkındalığı geliştirmek, entelektüel olarak gelişmeye çabalamak, şimdiki zamanda yaşamak için yapılan ve insanlara bunu kazandırmayı amaçlayan uygulamalardır. 
●    Duygusal Wellness: Kişinin duygusal olarak kendini kontrol altına almasını, geliştirmesini ifade eder. Kendini anlama, öz farkındalık, olumlu duygular hissetmek, stresle başa çıkma becerisi kazanma, başkalarının inanç ve değerlerine saygı duyma gibi birçok duygusal durumu geliştirmeyi ya da kazandırmayı ifade eder.
●    Sosyal Wellness: Sağlıklı ilişkiler kurmak, toplumda yer edinmek ve katkı sağlamak, ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek gibi sosyal beceriler de Wellness boyutları arasında yer alıyor. Tüm bunlar Wellness merkezleri tarafından yapılan uygulamalarla kişilere kazandırılıyor.
●    Spiritüel Wellness: Manevi boyutta deniliyor. İç dünya ile yaşamı dengelemeyi ifade eden bir boyuttur. Kendini tanımak ve sevmek, iç huzura kavuşmak, yaşama tutunmak ve yaşam sevinci kazanmak gibi duyguları kişide oluşturmak amaçlanır.
●    Mesleki Wellness: Wellness ile bütüncül olarak yaşam kalitesini artırmanın amaçlandığını söylemiştik. Buna mesleki durumda dahil. Wellness ile iş yaşamını sağlıklı yürütmek, başarıyı yakalamak, iş ortamındaki ilişkileri başarılı yürütmek, iş yaşamı ile diğer alanları dengede tutmak üzerine odaklanılır.
●    Çevresel Wellness: Doğayla iç içe olmak, çevreyi korumak, çevreyi elverişli hale getirmek, kaliteli besin, temiz hava, temiz su gibi kaynaklara ulaşmak durumlarını ele alır. 
●    Finansal Wellness: Finansal durumu kontrol altında tutabilmek, acil durumlara ve geleceğe hazırlıklı olmak, bilinçli finansal kararlar almak ve yatırımlar yapmak gibi durumları ifade eder.

Tüm bu boyutları içinde bulunduran Wellness sizlere hayat için farklı bir bakış açısı sunar. Tatilinizde tercih edeceğiniz Wellness merkezleri ya da otelleri ile farklı bir deneyim kazanmış olursunuz. Hem tatil yapmış hem de yepyeni bir siz ortaya çıkarmış olursunuz. 

Tatil ve Wellness

Dünyada Wellness yaşam tarzını benimseyen düşünce tarzı yaygın. Buna uygun olarak da birçok Wellness otel ya da merkez var. Bu durum özellikle son yıllarda Türkiye için de geçerli. Türkiye’nin en iyi Wellness merkezi yerlerinde yapacağınız tatilin size katkıları büyük olacaktır. 

Tercih edeceğiniz tatil süresince birçok uygulama ve aktivite ile karşılaşacaksınız. Yoga, meditasyon, fiziksel aktivite ve egzersizler, masaj, aromaterapi, fitoterapi, ayurveda uygulamaları, cilt bakımı, sosyal ve kültürel aktiviteler, rekreasyonel spor, doğal beslenme, diyet, doğal yaşam gibi birçok konuda çeşitli uygulamaları içinde bulunduruyor. Tatiliniz için seçeceğiniz Wellness resort ile tüm bunlara ulaşabilirsiniz. Bambaşka bir deneyim ve birçok faydalı fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu tatil ile hayatınız, yaşama bakış açınız tamamen değişebilir. 

Tatil için seçeceğiniz Wellness merkezleri tüm bunları size sunacaktır. Seçim yaparken otel yada merkezin size bu uygulamaları sağladığından emin olmanız gerekir. Profesyonel eğitmen ve antrenörler tarafından uygulandığından da emin olmalısınız. Hem tek başınıza hem de aileniz ile bu fırsattan yararlanmanız mümkün. Bu tatilden yenilenerek, kendinize önemli şeyler katarak çıkacağınız kesin. Bu fiziksel ve psikolojik sağlık açısından kendinize geleceğiniz, hayatınızda yeni başlangıçlar yapacağınız bir tatil fırsatı olabilir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem