Macit Güven

Macit Güven

Takım savunmasının başarısı

Abdullah Avcı Erzurumspor maçındaki oynattığı 11’i bozmayarak Ankaragücü karşısında maça çıktı. Trabzonspor’un vermiş olduğu ilk görüntüsü, takım boyunu kısaltarak bloklar arası boşluğu kapatarak önce pozisyon vermemeyi amaçlar nitelikteydi.

Orta sahada bir liderin ve takımı yönlendirecek birinin olmaması Trabzonspor’u çok etkiledi. Topu öne taşımada zorlanan Trabzonspor pozisyon bulmada da çok zorluk çekti. Trabzonspor’un en çok yaptığı hataların başında topu devamlı geriye oynaması oldu. Bu da takımın rakip üzerinde baskı kurmasını zorlaştırdı. İlk yarıda savunma iyi bir performans gösterdi ve rakibe hiç pozisyon vermedi. Hücumda ise altyapıda küçük yaş gruplarında oynayan oyuncular gibi risk almayan girişimde bulunmakta çekinen hata yapmaktan korkan bir görüntü verdi.

İlk yarıda Trabzonspor adına en olumlu hareket L. Baker’in frikikten attığı harika goldü. İkinci devreye Trabzonspor ilk yarıda olduğu gibi takımın boyunu kısaltarak pozisyon vermemeyi ve basit oynamayı tercih etti. Trabzonspor’un önde pozisyon üretememesinin en büyük sebeplerinden biriside forvet bölgesinde oynayan Afobe’nin hareketsiz ve takım arkadaşlarına pozisyon yaratmadaki formsuzluğu etkili oldu.

Trabzonspor’un başka bir eksiği de orta sahada oynayan L. Baker ve A. Parmağın rakip orta sahaya üstünlüklerini kabul ettirememeleri, savunmadaki başarılı oyunlarını hücumda gösterememeleri ve sadece tek yönlü oynamaları oldu. Trabzonspor’un maçtaki takım halinde yapmış olduğu savunma anlayışı ve daha ciddi olmaları artısıydı.

Trabzonspor her geçen gün savunma anlamında üstüne koyuyor. Hücum hattı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hücum hattında oynayan oyuncuların daha fazla risk alması daha girişimci olması ve rakibi tehdit eder bir görünüşte olması lazım. Trabzonspor ligde seri yakalamak adına başarılı bir iki hafta geçirdi. Fikstürün de vermiş olduğu avantajla bunu devam ettireceğini düşünüyorum. A. Avcı’nın takımda bir iskelet yaratıp takımla fazla oynamadan oynattığı oyunun şuan için doğru olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’u izlerken belki çok keyif almıyoruz ama takımın düzlüğe çıkabilmesi ve üst sıraları yakalayabilmesi için galip gelinen her maç takımın özgüvenini ve kazanma arzusunu arttırıyor bu yüzden de Trabzonspor taraftarının ve yönetiminin sabırlı bir şekilde takımının arkasında durması gerekir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR