Macit Güven

Macit Güven

Takım olmak

Trabzonspor maça 4-2-3-1, rakibi Konyaspor ise 4-4-2 dizilişi ile başladı. Trabzonspor maça istediği gibi önde baskılı ve hızlı başlayamasa da rakibine göre daha derli toplu ve ne yaptığını bilen bir görüntü verdi. Trabzonspor’da kaliteli ayakların daha fazla olması, oyun orta saha mücadelesi şeklinde giderken bir anda ortaya çıkmaları ve 22. Dakikada A. Ömür ile Serkan’ın çok iyi paslaşmalarından dolayı Nwakaeme’nin ayağından golü bulmasını sağladı.

Konyaspor’un oyun planı tamamen kanatları kapatıp Trabzonspor’u merkezden hücum yapmaya zorlamaktı. Ama dediğim gibi Trabzonspor’un kaliteli ayaklarının daha fazla olması golü sağ bekin pasında sol kanat oyuncusunun atması ile Konyaspor’un oyun planı tamamen çökmüş oldu. Trabzonspor’dan ne zaman orta saha ve forvet arasında bağlantıyı kuran oyuncu gününde olduğu zaman Trabzonspor’un pozisyon bulması daha da kolaylaşıyor. A. Ömür bunu iyi bir şekilde yaparken talihsiz bir şekilde sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı. Onun yerine oyuna giren Flavio o bölgeye çok alışık olmadığı için, hem de oyuna tam ısınamadığı için bu bağlantıyı çok iyi kuramadı ve Trabzonspor sahada ne istediğini bilen oyun mantığından taviz vermeyen bir görüntü verse de pozisyon üretmekte zorlandı.

Bundaki en önemli etkenlerden birisi de Trabzonspor’un sağ kanadının Sekan ve Ekuban’la İYİ kullanılmasının yanında Marlon ve Nwakaeme ile sol kanadı aynı etkinlikte kullanmamasıydı. İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi kontrollü ve dengeli bir şekilde başladı Trabzonspor. İkinci yarıda Trabzonspor’da bireysel performanslar daha çok öne çıkmaya başladı. İlk yarıda etkisiz olan Nwakaeme oyuna sonradan giren Flavio ilk yarıda sahada hiç görünmeyen Djaniny ve A. Parmak oyuna ağırlıklarını iyice koymaya başladılar. Bu dakikadan sonra Trabzonspor çok iyi oynamaya başladı. Kazanma duygusu arzusu Trabzonspor’da tavan yaptı. Bu da Trabzonspor’un peş peşe goller kazanmasını sağladı. Trabzonspor’da gördüğümüz artılardan bir tanesi de takımın kondisyonunun her maç daha da geliştiği ve oyunun ikinci devrelerinde takımın artık oyundan düşmemesi ve topun arkasına geçerek takım halinde savunma yapmaya çalışmaması. Bu da takımın gelişim gösterdiğinin iyi bir örneği.

Trabzonspor’da atılan gollerin çoğunluğu savunmadan çok iyi paslaşmalar ile başlayarak olgunlaştıktan sonra harika goller ortaya çıkmasını sağlıyor. Buradaki en önemli etkende stoper bölgesinde oynayan Hugo ve Edgar le’nin ayaklarının çok düzgün olması arkadan oyunu çok iyi başlatmaları ve topun orta sahaya merkeze zamanında ve düzgün bir şekilde aktarmalarıdır. Onların hakkını da vermek gerekir. Trabzonspor ikinci kırk beş dakikasını çok iyi oynadığı Konyaspor maçından hakkı ile üç puan ile ayrılmış oldu. Takım halinde tüm oyuncular iyi performans gösterdi. Serkan’a ise göstermiş olduğu performansı ile bir adım daha öne çıktı. Bir hafta içerisinde toparlanıp bu performansı göstermesi ilerisi için çok önemli mesajlar verdi.

Dip not: A. Ömür Trabzonspor için çok önemli bir oyuncu. Yaşamış olduğu sakatlığı inşallah en kısa sürede atlatır ve yeşil sahalara geri döner. Kendisine çok geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR