Tablo yeniden değişti! Akaryakıtta çifte indirim

Yurt dışında yaşanan gelişmelere bağlı olarak yurt içinde benzin ve motorin fiyatları da sürekli değişiyor.

Tablo yeniden değişti! Akaryakıtta çifte indirim

Geçtiğimiz gün benzine 1 lira 25 kuruş, motorine 83 kuruşluk zam geldi. Araç sahipleri ise güncel akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, 27 Ocak Cuma gününden geçerli olmak üzere; benzin ve motorinde 60'ar kuruş indirim bekleniyor.

Çin ve ABD ekonomisinde yaşanan gelişmelerle beraber OPEC ülkelerinin aldığı kararlar brent petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden olurken analistler 2023 yılı boyunca fiyatlanmaların yüksek seyredebileceğini ifade ediyorlar.

Bu gelişmeler ise yurt içinde pompaya yansıyor. Kısa süre önce hem benzine hem motorine zam gelirken bugün her ikisine de indirim yapılacağı öğrenildi.

PETROL FİYATLARI YÜKSELECEK
Pandeminin başladığı günden itibaren derin yara alan Çin ekonomisindeki toparlanma ve açılma petrol fiyatlarının artmasına neden oldu. Analistler, Çin'in yakıt talebinin yılın ikinci yarısında artacağını ve petrol fiyatlarının yüksek seyredeceğini tahmin ediyor.

OPEC ÜLKELERİ KOTA KARARINI SÜRDÜRECEK
OPEC+, ülkelerinin üretim kotalarının korumaları beklenirken ABD petrol stoklarında beklenenden daha büyük bir artışın söz konusu olması da petrol fiyatlarını etkiledi.

BRENT PETROL SON DURUM NEDİR?
Brent petrol 24 Ocak tarihinde 89,09 dolara kadar yükselirken varil fiyatı, günü 88,19 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, 25 Ocak 09.44 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,25 azalarak 87,97 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 81,53 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, ABD ekonomisinin yavaşlayacağına dair endişeler ve ülkede ham petrol talebinde düşüş olduğu yönündeki algı etkili oldu.

AKARYAKITA NE KADAR İNDİRİM YAPILDI?
Geçtiğimiz gün benzine 1 lira 25 kuruş zam yapılırken motorine 83 kuruş zam yapıldı. 27 Ocak Cuma gününden geçerli olmak üzere; benzin ve motorinde 60'ar kuruş indirim bekleniyor. İstanbul'da motorin litre fiyatı 24,08 lira olurken benzinin litresi ise ortalama 21,71 lira oldu.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
İstanbul
Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21,67 TL
Motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 23,14 TL
LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 10,56 TL
Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 21,69 TL
Motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 23,14 TL
LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 10.92 TL

Ankara
Benzin fiyatı: 21,91 TL
Motorin fiyatı: 23,42 TL
LPG fiyatı: 10,88 TL

İzmir
Benzin fiyatı: 21,85 TL
Motorin fiyatı: 23,49 TL
LPG fiyatı: 10,59 TL

Trabzon

Benzin fiyatı: 22,08
Motorin fiyatı: 24,55
LPG fiyatı: 11,18

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem