Suudi Arabistan'da aşı olmayan AVM'ye giremeyecek

Suudi Arabistan'da koronavirüs aşısı yaptırmayan kişilerin ağustos ayından itibaren alışveriş merkezlerine alınmayacağı açıklandı.

Suudi Arabistan'da aşı olmayan AVM'ye giremeyecek

Suudi Arabistan devlet televizyonunun haberine göre, ülkede 1 Ağustos itibarıyla alışveriş merkezlerine (AVM) girebilmek için en az 1 doz aşı yaptırılması gerekecek.

Haber, Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin kararına dayandırıldı.

Suudi Arabistan'da koronavirüse karşı aşılama kampanyasında şu ana kadar 15,7 milyon doz aşı kullanıldı.

Ülkede COVID-19 vaka sayısı 464 bini, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ise 7 bin 550'yi aşmış durumda.

HAC İBADETİNE KISITLAMA

Suudi Arabistan, koronavirüs salgını sebebiyle salgın önlemlerini sıkılaştırdı. Bu çerçevede hac ibadetine de kısıtlama getirildi.

Suudi Hac Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl sadece ülke içinden kişiler Hac ibadetini yapabilecek.

Suudi vatandaşı veya ülkede yaşayanlar için belirlenen kontenjan 60 bin kişi ile sınırlı olacak.

Yurt dışından hacı adayları bu sene hac planlarını ertelemek zorunda kalacak. 18 ila 65 yaşlarındaki hacı adaylarında, kronik hastalığı olmaması ve aşı yaptırmış olması şartı aranacak.

PCR TESTİ ZORUNLU OLACAK

Suudi Arabistan, geçen yıl da sadece ülke içinden ve sınırlı sayıda hacı adayını kabul etmişti.

Bu yıl mayıs ayında yapılan açıklamada ise hac ibadetinin, koronavirüs salgını sebebiyle özel sağlık ve güvenlik şartları çerçevesinde yapılacağı duyurulmuş, yurt dışından girişlerde aşı ve PCR test sonuçlarının zorunlu tutulacağı açıklanmıştı.

4 AŞI KABUL EDİLECEK

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Tevfik Er-Rabiah, kararın "koronavirüs ile ilgili belirsizliğin ortasında hac güvenliğini sağlamak amacıyla" alındığını açıkladı.

Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA) tarafından televizyonda yayınlanan bir basın açıklamasında konuşan Er-Rabiah, “Aşıların olmasına rağmen, virüsle ilgili belirsizlik devam ediyor. Bazı ülkelerde COVID vakaları hala yüksek. Bir diğer medyan okuma ise virüsün farklı varyantları. Bundan dolayı, Hac ile ilgili bir kısıtlama getirme kararı alındı” dedi.

Suudi yetkili, kabul edilecek aşıların Pfizer, Astrazeneca, Moderna ve Johnson-Johnson olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler