Yayaların yolunu kesenlere ceza yağacak!

Sürmene Belediyesi, kaldırımı işgal eden esnafa ceza kesileceğini açıkladı.

Yayaların yolunu kesenlere ceza yağacak!

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon'un Sürmene ilçesinde vatandaşlar esnafların kaldırımları işgal etmesinden dolayı Sürmene Belediyesi'ne şikayet yağmıştı.

Sürmene Belediyesi yetkilileri bu şikayetlere duyarsız kalmayarak, esnafa uyarısı yazısı gönderdi. Vatandaşların şikayetlerinin olduğunu belirten yazıda, kaldırımları yasal olmayan şekilde işgal etmeye devam eden esnafında ceza alacağını açıkladı.

İşte o yazı:

"Saygıdeğer Sürmeneli esnafımız, cadde ve sokak üzerlerinde esnaflarımızın malzemelerini işyeri dışına çıkarmaları nedeniyle yayaların kullandığı kaldırımlar yoğun şekilde işgal edilmektedir. Mevcut yaya kaldırımlarının vatandaşlarımız için yürünemez hale gelmesi nedeniyle Belediye Başkanlığımıza yoğun şikayet gelmektedir. Mevcut durumun düzeltilmesi için Zabıta amirliğimizce denetlemeler yapılmakta olup, bir kısım esnafımızın kurala uygun hareket ettiği bir kısım esnafımızın ise yaya kaldırımlarını işgal ettiği görülmüştür. Yaptığımız mevcut uygulama yaya kaldırımı genişliğinin 1/3 oranında işgal edilebileceği, bunun dışına çıkılması halinde yayaların güvenliği açısından kurala uymayan esnaflar hakkında işlem yapılacağı Belediye Meclisimizce karar altına alınmıştır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler